HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Indie...

2008.01.10. 22:30 toszi

Mindenek előtt egy szar hír!

Elmarad a vasárnapi The Enemy koncert a bécsi Flex-ben. Zokogunk...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahogy az lenni szokott minden évnek megvannak a maga nagy felfedezettjei, befutói. 2008-al sem lesz ez másképpen. Persze így az első napokban még csak a találgatás megy, bár nagyon mellé lőni nyilván nem lehet. Nem tett mást, kb. találgatott az a népszerű brit indie magazin sem, amely felszínre dobott ezeddig 10 kevésbé ismert nevet, melyek idén nagyot durranhatnak. Amolyan nemzetközi sajtókitekintés gyanánt jöjjön a Q magazin alapján, ha nem is TOP, de 10 figyelemfelkeltő. Természetes a listán látszik az újság indie irányultsága, úgyhogy ne számítsatok "vadiúj" stonerekre...

Joe Lean & The Jing Jang Jong

A londoni székhelyű indie banda most ünnepli első születésnapját 2007-es debütáló koncertjének. Hát nem a világ legöregebb zenekara, de olyan immáron elismert zenekarok mellett/előtt léphettek fel már, mint a Babyshambles és a Kaiser Chiefs. Igazi gitáros, himnikus dalok. A szólók a „the Shadows”-t és a „the Tornados”-t idézik.

Myspace

Lucio starts fire (kislemez sláger)


Nick Harrison

Dalszerző, szövegíró. Egy kis funky és kis raggae, csipetnyi ska…kellemes dallamos…

Myspace


Nick Harrison - Oi Rude Boy

CAJUN DANCE PARTY

Thom York (Radiohead) kedvenc „ÚJ” zenekara. Bár a zenekar 2005 óta él és virul igazi figyelmet csak a 2007-es „The Next Untouchable” című kislemezzel sikerült magukra vonni. Izgatottan várjuk a nyárra ígért nagylemezt.

Myspace

The Next Untouchable

Amylase

THE COURTEENERS

Ha egy banda manchesteri akkor kell, hogy legyen benne egy Liam…és van is…hála a zene nem Oasis nyúlás, bár a megjelenés sejtelmesen hasonlatos.

Myspace

Acrylic

The Ting Tings

A Q szerint a zenekar idézem: „az Indie válasza a „the white stripes” -ra. Hát azért ez persze némiképp sántít, igaz szintés 1+1 es a felállás…de az fellelhető anyagok inkább a pop zenét vegyítik az indie-vel. Nincs itt rock a láthatáron. Igy jó! Nem kell „white stripe”-ozni.

Myspace

The Ting Tings - That's not my Name

The Troubadours

Wigan / Liverpool, United Kingdom…és újra itt vannak a 60-as évek…a hangzás akár egy modern „The”-s zenekarok elegye: The Troggs, The Kinks, The Yardbirds, The Monkeeys…

Nálam Ők a befutók. Lemez még sehol, klippes sláger alább...  

Myspace

Gimme Love

THESE NEW PURITANS

Érdemes beszerezni a hamarosan megjelenő albumot, mert a „these new puritans” nagyszerű elektropop-ot játszik.

Myspace

Elvis

 

Vampire Weekend

A banda kivételesen nem londoni. New York a város. A zene pedig new-wave. A hangzás nekem a korai, post-punkos „the Housemartins” –t idézi némi afro beütéssel. Táncra fel.

Myspace

A-Punk (sztem kimondottan vicces video)

GLASVEGAS

A glasgow-i 4-es már most a NME szerint a legizgalmasabb zenekar az Arctic Monkey-s óta.
Beborulós rock/pop zene…csak és kizárólag fekete-fehérrel festve.

Myspace

Daddy's Gone

DUFFY

Megint csak a 60-as éveket kell szóba hoznom…az új Dusty Springfield…Ha becsukom a szemem akár egy korai zenés tv show…Az év nagy áttörése lehet…feltéve, ha sikerül túlszárnyalni Amy Winehouse botrányos életét.

Myspace

Rockferry

5 komment

Címkék: zene lemez toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr464578313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pogi 2008.01.11. 10:32:04

Hát igen az Enemy koncert elmaradása, nagy szomorúság nekünk...

rolo tomasi 2008.01.11. 14:13:10

a these new puritans dal a legjobb és klipje is kellően arcbacsapós a vampire weekend videón 1.11-től beszarás a fehéringes dobos:)jó kis merítés

lobo 2008.01.11. 15:30:50

A TNP klipben nagyon súlyos, ahogy a taknyát rázza a fejével...

Ismeretlen_56007 2008.01.12. 12:56:09

bizony a these new puritans album nagyon ott van!
süti beállítások módosítása