HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trubadúrláda

2008.01.07. 16:00 rolo tomasi

A hét különösen gyenge TV-s felhozatalából gereblyéztem össze egy-két figyelmet érdemlő filmet.

KEDD Jan. 8.

Duna TV 22:30

A kísérlet-Das Experiment (IMDB info)

r: O. Hirschbiegel

sz: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel

Mindannyian hallottunk már azokról a falanszter kísérletekről mikor átlag Jóskákat összecsuktak és a kreált konfliktus helyzetektől bekattant figurák bucira verték egymást. Ebben a 2000-es német moziban önkéntesek vonulnak a kóterba 2 hétre. Sorsolnak a fele rab lesz a másik fele meg az őrség. Főhősünk, egy újságíró, aki szintén részese az eseményeknek melyek brutális irányba fordulnak. Közhelyes és hatásvadász mozi, de a téma annyira érdekes és felkavaró,hogy mindenképp érdemes megnézni hogyan válik az ember egy kis hatalomtól szadista „zsebhitlerré”.

Ajánló: ITT


PÉNTEK Jan 11.

M1 20:10

Ó testvér merre visz az utad?-O Brother,Where art Thou? (IMDB info )

r: Joel Coen

sz: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, Holly Hunter, John Goodman

A Coen testvérek csillámló tehetségének ékes példája ez a keserédes roadmovie, melynek színtere a 30-as évek Amerikája, annak is fülledt és poros déli része. Három szökött fegyenc utazását kísérhetjük nyomon ebben a musical paródiaként is értelmezhető vígjátékban, melynek alapmotívumait nem kisebb mű ihlette mint Homérosz Odüsszeia-ja. A valószínűtlen szituációk, hajmeresztő karakterek, abszurd folkhumor és lenyűgöző kalandok páratlan érzékkel összeácsolt egyvelegében a Coen atmoszférával és a fantasztikus dialógusokkal teleszőtt film nálam az évtized egyik legjobb darabja. Clooney telitalálat az irodalmi nyelvezetet erőltető bandavezér szerepében és két szenzációsan együgyű kollégája is remekül asszisztál az itt-ott drámába hajló moziban. A történet elrugaszkodottsága cseppet sem zavaró, az ördöggel lepaktáló gitáros, a sátáni kutyás nyomozó és a többi mesebeli mellékszereplő színes, fantáziadús és jelentőségteljes elemei a humánus komédiázásnak. A soundtrack azóta is az egyik legkeresettebb filmlemez a piacon, gyakorlatilag újra divatba hozta a country zenét. Mondhatni zenetörténeti klasszikus. Nem is csoda, akik látták biztos emlékeznek Ulysses McGill (Clooney) hirtelenjében összerántott dalára a malomban kialakított rádióstúdióban.

Ajánló: ITT

(Constant Sarrow) Zseniális!!!


Dunat TV 22.40

Klute (IMDB info)

r: Alan J.Pakula

sz: Donald Sutherland, Jane Fonda

Ebben az 1971-es krimiben egy eltűnt embert keres John Klute nyomozó, miközben halott kurvák szegélyezik a bonyolódó történéseket. Korabeli triller mely 30 év után is kellemes szórakozás nyújt a maga berozsdásodott módján.

Ajánló a korszak stílusában: ITT

Itt pedig a DunaTv saját ajánlója: Tessék megnézni

M2 22.25

Keserű méz-Bitter Moon (IMDB info)

Amellett, hogy a filmtörténet egyik legnyomasztóbb szerelmi története, Polanski drámája a magyar címadások debilitásának egyik zászlóshajója is egyben. A történetben egy tengeri hajóút alkalmával a fiatal, vérszegény kis párocska férfitagja, Nigel (Hugh Grant) ismeretséget köt egy tolókocsis macsóval, Oscarral (Peter Coyote), valamint annak enyhén bekattant feleségéve, Mimivel(Emanuel Siegner). A lelkileg is deformált, rokkant playboy elmeséli egykoron lángoló és itt-ott botrányos szerelmének történetét, hogy aztán az erkölcsös Nigelből szép lassan előjönnek eddig elfojtott szenvedélyei. Az események visszafordítathatatlanul a lélekölő keresztbekefélések irányába lendülnek... Polanski csuklóból rázza ki a „se veled se nélküled” kapcsolatrendszer minden csínját-bínját. Egyes részeiben olyan mélységesen durván bemutatva a szerelemből gyűlöletté formálódó férfi-nő viszonyt, hogy az érzékenyebb nézőnek hangos csörömpöléssel roppan össze a kis lelke. Régi házasoknak a film perverz élmény is lehet!

Ajánló: ITT

9 komment

Címkék: rolo trubadurlada

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr264578310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenya 2008.01.07. 19:16:02

Klute!!! Tíz éve nem láttam, de most sem fogom mer nincs Duna tévém :(. Keselyű három napja után ezt láttam legtöbbet az érából

Ismeretlen_53952 2008.01.07. 21:04:01

Majd rögzítjük! Extra neked, kazira...

wurlitzervilmos · hombre.blog.hu 2008.01.08. 18:36:13

Nagy kedvenc nálam a klute, lassú, az biztos, de én egy percig nem unatkoztam. Jobban bejön ez az elegáns feszültségkeltés. Ha olyan kimosott, fakó színekkel adja le a duna, mint a belinkelt előzetes, akkor inkább megéri letölteni. Gyönyörűen van fényképezve, kihasználja nagyon a szélesvászon adta előnyöket. Jane Fonda ebben a filmben a legszebb.

rolo tomasi 2008.01.08. 20:08:37

A Duna brutális kópiákat nyomat:(

Ismeretlen_46562 2008.01.09. 18:37:42

Asszem nálam pénteken Ó testvér, és Klute lesz a menü...dvd playeremnek úgyis húzós hete volt, pihenhet kicsit:)

rolo tomasi 2008.01.09. 20:56:14

Nos én felhergeltem magam és tegnap már megnéztem kb 5. alkalommal az Ó testvért és megint leestem az ágyról a röhögéstől. és ezek a karakter nevek:Wash Hogwallop,Pappy O'Daniel..:)

Ismeretlen_46562 2008.01.09. 21:07:37

Én is imádom, egyszerűen nem tudom megunni... Mekkora bajban lennék, ha le kéne írnom a kedvenc filmjeimet ever... körberöhögnétek, majd minden Coen film szerepelhetne rajta. Damn they are great.

rolo tomasi 2008.01.09. 21:26:32

én biztos nem röhögnék,a tesók alapvetések

csíbor 2008.01.10. 14:36:51

Az Ó testvért egyszer véletlenül láttam de szétröhögtem az agyam.Biztosan megnézzük megint.
süti beállítások módosítása