HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Én táncolnék veled...

2007.12.09. 22:00 rolo tomasi

Lassan dühöng a céges buli időszaka, jön a névkihúzás kalapból ajándékozás céljából és aztán az utánozhatatlan hangulatú karácsonyi party indítva a főnök vérciki bevezetőjével egészen a négykézláb hazamenetelig. Két olyan lemez kerül most terítékre a közelmúlt megjelenéseiből melyekről bátran lehet javasolni néhány dalt a karácsonyi vállalati partyk ügyeletes lemezlovasának, hogy ugyan szorítsa már be őket a "páp-suvári" válogatásai közé. Sámli legyek, ha megbánja!

THE HIVES-THE BLACK AND WHITE ALBUM

Aki látta már a svéd garázsrockereket hasítani a színpadon tudja mi is a skandináv rockn'roll. Az intenzív fellépéseiről és fergeteges humoráról elhíresült zenekar ötödik lemeze októberben jelent meg és a recept némileg változott ugyan, de a rongylábú alkotók tartják magukat a 3 perces rövid hatótávolságú röffenetekhez. A szögegyszerű munkásság eddig 4 remek punk-revival albumot hozott,olyan slágerekkel melyekre önfeledten együtt csápol a tizenéves falfirkász és a nyugalmazott rendőrkapitány is. Az összhatás elemi összetevője a zenekar fazonírozott dandy megjelenése, a  frontember Howlin Pelle Almqvist elementáris poénkodása a színpadon és a dagi gitáros  izzadtságszagú cséphadarása. A "világ legjobb zenekara" és a "minden dalunk világsláger" beszólásokkal tarkított show-t már kétszer is megcsodálhatta a Sziget közönsége is. 

Az aktuális anyagba új producerek is belerondítottak,így az énekes nem által énekelni is a lemezen, ami akár színezhetné is a fekete-fehér albumot de inkább balul sikerült próbálkozásnak bizonyul. Ennek eredményeként néhány förtelemes szerzemény is befért a 14-es setlist-re, melyek közül kiemelkedik az It wont be long 3 percnyi óbégatása és a soul-os T.H.E.H.I.V.E.S. kínlódása. Kötekednék még a Giddy Up Commodore 16-os effektezésével és Puppet on a String teátrális játékstílusával, ami olyan mintha a Vitéz László bábjáték betétdala lenne.

Felesleges tölteléknek van még egy instrumentális ketyegés, ezen kívül nagyjából kiegyensúlyozott Hives bulit kapunk mintegy 20 percben. A Tick Tick Boom bombasztikus riffelgetése igazi klasszikussá érhet a Try it again a Hey Little World és a You got it all wrong feszes tempója kényszeres ugrabugrálást okozhat a hallgatóságnak.

A svédek összeségében megint odatették magukat, ám minden lesajnálás nélkül mondhatom, hogy jobb ha a kaptafánál maradnak és csinálnak még 10 olyan lemezt mint a Veni Vidi Vicious vagy a Tyrannosaurus Hives...

Tick Tick Boom klipp itt

 

 

Hate to say I told you a HÍRES KIMEREVEDÉSSEL(vicces)!!

 ********************

 

JACK PENATE-MATINEE

Az ősszel egy siheder kiscsávó is bekúszott a brit lemezlista tíz legjobbja közé, ami bizony  a milliós lemezeladással jár. A karrier leginkább a nagyszerű Jamie T-jéhez hasonlóan az alulról feltörő utcagyerek pályaívét modellezi. 

London éjszakai életének vállon hordozott hőse az interneten terjeszkedett igazán (micsoda találmány a myspace!), míg aztán 2 év szerencsevadászat után idén nyáron alányúltak a pénzes kiadók is. A spanyol gyökerekkel rendelkező szimpatikus fiatalember már komoly táborral bírt, amikor megjelent az album és a biztos siker érdekében 3-4 olyan dal alkotja a project gerincét, ami már most vastapsos sláger.

Jack leginkább  a Libertines zenei világát keveri a ska-val és a rockabilly-vel és eközben olyan szinten táncol a gityójával, hogy nincs ember aki ülve kibírja a koncertjein, melyek alkalmával már most heves bugyihajigálás folyik az első sorokban. A favágó ing rehabiltálásával az öltözködésében is egyedi 23 éves Penate (penyáti) idén minden jelentős brit fesztiválon ott feszített a fellépők között s jövőre valószínűleg már a kontinensen is attrakciónak fognak számítani fellépései. Főleg, hogy rendszeresen felinvitálja a B-közepet a pódiumra.

Az album korrekt debütálás minden gyengeségeivel együtt is, amelyek igazán a lírai daloknál domborodnak ki. Néhány erősen  fabrikált melódiától eltekintve önfeledten örömzenél  a srác és dalai ugyan nem égnek bele a zenei memóriánkba, de féktelen bulizások tuti aláfestésének ideálisak. A befutott dalok egytől-egyig ártatlanul könnyed, hibátlan szerzemények. Az album nyitó Spit at Stars, a vicces Second minute or Hour és talán a legjobb, a ska-s popkatyvasz  a Torn on the Platform energikus tánczenék, mely a Hives-hoz hasonlóan a generációs rések közé hidat verő előadót sejtetnek. Szobrot még nem kell emelni a srácnak, de a Pecsába mondjuk ráznék rá egyet.

 

Spit at Stars video

 

Torn on the Platform klip

 

Second Minute or Hour jogging video

1 komment

Címkék: kritika lemez korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr614578298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagány 2007.12.11. 11:21:34

Végre! Londonban mi elkeveredtünk Penate koncertre,aranypofa az ipse.Bugyit nem dobáltunk,de nagyot csörögtünk rá..a Hives meg szintén megvolt,tényleg viccesek!jó cikk rolo:)
süti beállítások módosítása