HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Rosszkedvünk tele

2007.11.24. 14:30 rolo tomasi

A napokban úgy tapasztaltam az aktuális időjárás a tél előszele mindenkiből a legrosszabbat hozza ki. Lépten-nyomon Tool klip szereplőkbe botlottam mindenütt. Pedig az igazi lélekölés a latyakos -ónos idő még várat magára. A rádiókban a jókedvű reggeli műsorvezetők ilyenkor rendre vidám dalokkal próbálják hangolni a dolgozókat, hogy ne kapja be a gázcsövet estére a fél lakosság.

Mi mást gondoltunk! A szürke reggelek, meg a négykor sötétedő délutánok örömére legyen már egy kis kollektív lehangolás. Erre kitűnően alkalmas remekművekből mazsoláztam nektek párat. A következő csokor nagyszerű, ám depressziós dalocskával kívánok mindenkinek kellemes téli álmot. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy nem hülye állat a maci meg a süni, ugye? Aki húzóra végignézi őket nyer egy wellness hétvégét.

  • Portishead-Roads
Elsőként jöjjenek a mélyberántás mesterei,a keserű trip-hop legenda Bristolból. A Dummy lemez egyik alapvetése 94 óta párásítja a szemeket.

  • Yeah Yeah Yeahs - Maps
Egy zseniális zenekar szívrepesztően gyönyörű dala a reménytelenül szerelmeseknek. Video sajnos csak így...a Youtube.com -ról itt
  • Sigur Ros-Vaka
Az izlandi experimentális ambient zenekar tagjai gondolom gyakran mennek haza sötétben. Egyedülállóan szépséges zenei világuk és 2002-es daluk videója a nukleáris hamuban játszó gázálarcos kisgyerekekkel szépen illeszedik a témakörbe.

  • The Streets-Blinded by the lights
Mike Skinner,a birmingham-i garázsrepper nálunk óriási kedvenc. A második lemezéről választottam ezt "vidám" brit lagzinótát. A klip is tele van értékes emberekkel.

  • Massive Attack-Angel
    A sötét oldal mágusainak hátborzongatóan fenyegető hangvételű dala vitán felül idekívánkozik. Ráadásul kellően negatív hangvételű videót is rettyintettek hozzá a trip-hop Sith lordjai.

  • Aimee Man-Wise Up
    PT Anderson rendező Magnolia című sorspuzzle filmje nagy klasszikus, félelmetesen jó alakítássokkal. Még Tom Cruise is jó benne ami azért nagy eredmény. A karakterek végső összeomlásukban eléneklik a filmtörténet egyik legszebb betétdalát.Igazi szívtörő gyöngyszem.

  • Radiohead-Exit Music
    A Radiohead olyan elemi erejű katarzist képes kiváltani a hallgatóságból amit senki más a rocktörténelemben. Ez a legmegrázóbb mind közül.

  • Beck-Lost Causes
    Az énekes/dalszerző kategória egyik legerősebb képviselője ezzel a dalával rajongók százezreit ríkatta vakulásig.

  • Jeff Buckley-Hallelujah
    A 30 évesen vízbefúlt énekes szomorú himnusza szintén passzol egy koraesti merengéshez. Minimum 10 film betétdala volt 94-es megjelenése óta. Video sajnos csak így...a Youtube.com -ról itt
  • Johnny Cash-Hurt
    Johnny Cash egyedülállóan tudta a maga stílusára fordítani a 90es évek emblematikus dalait. Szintén a listára kívánkozik a vén titán NIN feldolgozása ami egy igen felkavaró" last song" szerzemény.

  • Damien Rice-Cannonball
    Az ír énekes nagy kedvencem,nem érdekel ha nyálasnak találják páran a zenéjét. Iderakom a Cannonball-t mert szép és sírok!

  • Szomorú vasárnap
    Kihagyhatatlan.
    Zárásként következzen az egyszerűen csak "Hungarian Suicide Song"-nak keresztelt Seress Rezső nóta Kalmár Pál előadásában. A Szomorú Vasárnap (Gloomy Sunday) rengeteg feldolgozást megért, igazán világhírűvé Billie Holiday tette. A hozzá kapcsolódó urbán legendát pedig úgyis ismeritek.

8 komment

Címkék: zene video rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr824578289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_62927 2007.11.26. 00:04:54

A Massive Attacktől az egész kibaszott Mezzanine album mehetne ide ki, ha lenne minden számnak videója. :elvakult: Amúgy aki képes ilyen időben trip-hopot hallgatni, annak úgyiskell.

pi 2007.11.26. 09:04:15

Megnéztem a listát,megyek haza,fasznak van kedve dolgozni!:)

Wurlitzer Vilmos · http://hombre.blog.hu 2007.11.26. 09:42:46

Már majdnem teljesen elfelejtkeztem hogy mekkora zseni volt ez a Jeff Buckley.

rolo tomasi 2007.11.26. 09:43:28

Na akkor ébresztésnek itt a kis táncoslábú Jack Penate: http://www.youtube.com/watch?v=5TJOjIgxxWY

toszi 2007.11.26. 11:28:47

Nem ugyaz a műfaj, de táncos...azt mondja meg valaki, hogy a boxolóknak nem volt ez égő? http://www.youtube.com/watch?v=ZxzsryP43II

rolo tomasi 2007.11.26. 12:07:15

Érdekes a koncepció

Anett Pötsch 2007.11.26. 19:11:10

És hová lett az óriási rádió? A költözködés hevében a régi helyen felejtettétek?

rolo tomasi 2007.11.27. 07:25:03

A rádió nehéz ügy,joghézagot keresünk:)
süti beállítások módosítása