HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Szellem a házban

2007.11.20. 00:09 rolo tomasi

Megjelent az ijesztően country-s nevű seattle-i indie zenekar második lemeze és úgy tűnik az Everything all the Time rétegsikere után most komolyabb figyelmet érdemel az álmodozós pophangzást megütő Cease to Begin amit megjelenése első hetében már vittek mint a cukrot.
 
Ugyan az első lemez után lelépett az egyik alapító gitáros,  de megtorpanás helyett másodjára egy kiforrotabb albumot szállítottak az északi cowboy-ok. Ben Bridwell énekes-dalszerző vokál teljesítményét Neil Youngéhoz és Perry Farreléhez szokás hasonlítani. A frenetikusra sikeredett nyitó dalban engem mégis inkább a fiatal Peter Gabriel-re emlékeztet. A lényeg persze, hogy a csávó tud énekelni. Az Is There a Ghost hatásos emelkedettsége  megmarad az Ode to lrc-ben is aztán a következő 2 dalban már az esős, szomorkás Seattle tárul elénk.
Band of Horses -Is there a gost
Poénkodnak is a srácok. Az egyik érzelmes ballada címe Detlef  Schrempf! Azért szép a lovászfiúktól, hogy az egykori német NBA sztárról is megemlékeznek, bár a dalnak vajmi kevés köze van a hárompontosokban utazó seattle-i kosarashoz.
A General Specific bárzongorás-tapsolós kocsmadalánál már ismét lendületben a zenekar és kitartanak egészen a Marry's song szerelmetes country-áig, amit aztán még egy féltempós, gitárcentrikus dal és a szívfacsaró, bendzsózós Window Blues követ.
Egy-két alibizistől eltekintve minden rendben van ezzel a lemezzel. Az anyag kompatibilis a rockzenét kedvelők bármely vállfajához  azzal együtt, hogy az érzelmes amerikai folk gyökerek sem lettek koncepciózusan megtaposva.

Is there a ghost video

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr534578286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pi 2007.11.20. 09:39:08

nagyon beindultatok fiúk..:)
süti beállítások módosítása