HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Paul's Gang

2007.11.18. 22:30 toszi

Miután a The Beautiful South, mint zenekar ez év februárjában beadta az unalmast, azért arra lehetett számítani, hogy mint üzleti vállalkozás nem szűnik meg létezni, tekintve, hogy rajongótábora, így a szétválás után is jelentős.

Hogy lehúznak még egy bőrt? Egye fene… engem nem is zavar annyira...mert a dalok fülbemászóak anélkül, hogy szarrá játszaná a Juventus vagy a Danubius (nem is játsszák) a szövegek: szellemesek, érzelemdúsak, olykor viccesek...a hozzájuk készült videókat pedig egyszerűen csak jó nézni.

Summa summarum: boltokban a The Beautiful South best of...Hát csak tessék...tessék. Én megmondtam. És rögvest egy dupla változat, melyben karöltve kaphatunk keresztmetszetet a The Housemartins és a The Beautiful South munkásságáról. Hogy mi a két zenekar között a kapocs? Ha valaki nem tudná: a The Housemartins a 80-as évek egyik meghatározó brit popcsapataként "üzemelt" többek között az alábbi összeállításban: Paul Heaton – ének/zeneszerző/szövegíró/csapatkapitány/zseni, Stan Collimore - gitár, Norman „Faboy Slim” Cook basszusgitár, Dave Hemingway – szólogitár. Aki ismeri valamelyest munkásságukat annak ez a válogatás sem fog hűdenagy meglepetést okozni, hiszen az albumra olyan dalok kerültek fel, mint az első nagy sláger a Happy Hour a Me and a Farmer vagy a The Housemartins egyetlen angol első helyezettje 1986-ból a Caravan of love. Ez utóbbi szégyen gyalázat sajnos nem saját szerzemény, hanem egy Isley-Jasper-Isley feldolgozás, amely eredetiben 1 évvel korábban szintén a csúcsra jutott, igaz akkor a tengerentúlon.

Amikor pedig a zenekar 2 nagylemez után feloszlott, Norman Cook megalapította a Beats International-t , majd később a Freak Power, hogy aztán megtalálja önmagát, mint Fatboy Slim. Paul Heaton pedig létrehozta minden idők egyik legnépszerűbb brit bandáját a The Beautiful South-ot (TBS). A „legnépszerűbb” jelző persze csalók, hiszen a TBS soha nem hódított akkorát szerte a világban, mint a kortárs brit zenekarok. Turnéztak ugyan keresztül kasul a Glóbuszon, de mindvégig megmaradtak amolyan brit kocsmazenekarnak, akik ha "kellett" megtöltenek táncos kedvű rajongókat akár Wembley méretekben is. A sikernek 3 jelentős indoka volt: a zene a Paul Heaton által írt versszerű szövegek és a minden esetben attraktiv előadásmód.

Rusztikusan fogalmazva: Paul Heatonnak kurvajó énekhangja van és a TBS története során "elfogyasztott" 3 énekesnő mindenkor csodálatosan egészítette ki a vezért. Nagy-nagy szívfájdalmam, hogy élőben soha nem láttam Őket, pedig ahogy elnéztem a videokat igazi családias bulikat kerekítettek a "skacok".

Az anyagot akárki is állította össze kicsit olyan mintha ágyúval lőnénk verébre...merthát a 10 önállóan+2 korábbi válogatáson megjelentekből minimum ezt a 40-t lehetett kimazsolázni. Sajna ide csak A felsorolással nem bajlónék most, mert akkor ide kellene tennem az összeset, nincs mellélövés. A kocsimban pl. ez van belőve úgyhogy óvodába menet ezt danoljuk a 4 éves csemetével.

Aki pedig hozzájut a limitált kiadáshoz az nemcsak cd-t, de dvd-t, bögrét, és konzervdobozba csomagolt pólot is kap potom 35 angol fontért. hülyének is megéri.

Paul's Gang dokumentumfilm a Youtube.com on (érdemes végignézni)


2 komment

Címkék: lemez korong toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr744578283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_83590 2007.11.19. 13:11:39

a szívmelengetően bájos 80as évek :) http://www.youtube.com/watch?v=g6gmrM6C8O0

toszi · http//oriasi.freeblog.hu 2007.11.19. 13:47:07

egy ilyen mellényre én is befizetnék...:)
süti beállítások módosítása