HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Igrani filma

2007.09.08. 22:13 rolo tomasi

Mostanság ezeket láttam:
 
 
Kevin Costner hasalásaihoz már hozzászoktunk, így aztán ráncolt homlokkal közelítettem a külhoni kritika által simogatott új thrillerhez. Ráadásul női partnere Demi Moore , aki szintén a B vonalba csúszott vérgyenge vállalásaival.
Na mindegy.
Mr.Brooks ünnepelt mágnás, apró jellemhibával: hobbija a gyilok. Gonoszan duruzsolós 2. énjével  (William Hurt vicces) járják az éjszakát, becserkészik kifigyelt áldozataikat majd hideg eleganciával lecsapnak.
Egy dilinyós szemtanú és egy nyomozónő (Demi Moore) nehezíti hősünk véráztatta mindennapjait és eddig jól leplezett álcája lehullani látszik...
A film erőssége mindenképp Costner meggyőző alakítása, ismét negatív figurának szoríthatunk:)
Dramaturgiai bénázások és néhány sablon megoldás ellenére, viszonylag szuggesztív, színvonalas krimit kapunk, váratlanul jó alakításokkal.
4-es osztályzat, mert hasonszőrű pályatársaival ellentétben itt 2 órán át fentmarad érdeklődésünk és mert a film vége felé felcsendül a The Veils zenekar.
Mozikban szept 27-től!
Ajánló: ITT
 
 
Scott Frank forgatókönyvíró (Szóljatok a köpcösnek, Mint a kámfor) első rendezése igen impozáns munka.
Bár a Mementó óta megszaporodtak a Hollywood memóriazavaros főhősei, itt mégis egy ízléses, ügyesen csavarozott történetet kapunk az alkotóktól.
Chris Pratt (Joseph Gordon Hewitt) a középiskola bránermájsztere volt, amíg egy szerencsétlen balesetet követően, szétesik emlékezete, mindennapi rutin dolgokhoz is  papír, ceruza szükségeltetik számára. Az egykori jeles tanuló és hokisztár, egy kisvárosi bankban súrolja a padlót éjszakánként, szabadidejében pedig vak haverjával (Jeff Daniels) pátyolgatják egymást.
Egy gyanúsan barátkozós white trash tag (Matthew Goode) aztán bekever a képbe és Chris egy bankrablás tervének középpontjában találja magát...
A remek párbeszédek a jól árnyalt jellemek, tehetséges fiatal színészek és a biztos kézzel vezetett sztori összességében meglepően jó végeredményhez vezet. Itt-ott ugyan lanyhul a tempó,de nem álmosító módón.
S.Frank filmje izgalmas szerzői alkotás, egy kisvárosi film-noir, jól adagolt és kellő mennyiségű feszültséggel.
Ez is 4-es!
Nálunk szept 13.-tól!
Ajánló: ITT
 
Knocked Up-Felkoppintva
 
Sok helyen az év vígjátékának nevezik.
Ezt akár igaz is lehetne, ha nem láttuk volna aHot Fuzz-t, ami azért viszi a pálmát.
 
Judd Appatow rendező (40 éves szűz) és komédiás gang-jének mozija , telitalálat!
Én már a 40 éves szűzön is bírtam szűkölve kacagni , de itt most emelték a szintet.
A történet szerint Ben (Seth Rogen, óriási arc) a kollégista létnél megragadt jámbor kocsmahuszár egy elgörbült éjszakán összepattan Allison-nal egy zenecsatorna feltörekvő wannabe csajával és násztáncuk eredménye egy nem kívánt terhesség. Vállalják az áldást, ám egymáshoz csiszolódásuk nem zökkenőmentes. Ellentétes felfogásuk, valószínűtlen összetartozásuk temérdek poént szül, melyeket a rendező és a gárda le is szállít kb percenként.
Az alkotók új ösvényre terelik a pitebaszós húgyszagú tinikomédiák és a Wayans tesvérek által posványba rántott kortárs amerikai vígjátékot. (kivétel persze Jack Black és Will Ferrell)
Seth Rogen laza természetességgel hozza a csóró, no job-no problem észjárású Ben-t,akit 2 perc után bárki bevenne ivócimborái közé. Az Allison sógorát-Pete-et- formáló Paul Rudd igazi kincs, minden jelenetén be kell szarni, de Katherine Hiegl (Allison) is jól játssza az eleinte
kimért, de egyre szenvedélyesebb hősnőt. Ben kommunatársainak minden jelenése szenzációs, kiválóan asszisztálnak az egész filmben.
A Knocked Up igazi motorja talán az ,hogy a történetben  a  30-asok"háztartási"problémáinak (nő vs.barátok/szüljünk, ne szüljünk/hormon vezérelt viták...  ) karikírozott, ám mégis hű ábrázolása itt nagyon jól sikerül.
Röhögünk magunkon és persze a kifejezetten jól megírt,elmés szellemes szituációkon.
Módfelett szórakoztató jelenet  például ,mikor  Ben és Pete egy vacsora közben 2 mp alatt egymásra hangolódnak a Vissza a jövőbe említésekor, míg a 2 csaj értetlenül forgatja szemeit. Értékes poénkodás az is amikor a kidobóember lebeszéli Allison nővérét a discozásról.
Nem azt mondom, hogy nem akadnak fárasztó percek a filmben,de legalább 80%-ban jól szórakozunk. Gondolom a szinkronnal veszít majd az éléből a mozi, ezért mindenkinek ajánlom ha teheti , maradjon az eredeti nyelvnél. (MOM Park talán!)
Ja és egy rövid, de szédületes De Niro paródia is elsül a'la Paul Rudd.
Bazi erős 4-es mindenképp jár neki! (Ma mindenki jó!)
Premier: Okt4.-én
Lightosított ajánló: ITT
 
Egyébként Seth Rogen nemcsak főszereplő, de társszerzője is a filmnek és társaival együtt igen termékenyek. Már be is mutatták a mozik új filmjüket Superbad címmel.
Eddig csak szépeket hallottam róla. Az ajánló kicsit gyanús, bár 8.4 imdb az bizony magas.
 
 
Peter Jackson korai agybeteg horror-paródiái (Bad Taste, Braindead-Hullajó) a 90-es évek elején letérdeltették a műfaj rajongóit. A sajátosan fröcsögős kiwi humor, újabb szöszenetével állunk itt most szemben. A sztori színpadra kívánkozik:)
Egy kisvárosi birkatenyésztő génkisérleteinek köszönhetően a jámbor jószágok vérbárányokká alakulnak,és módszeresen ritkitani kezdik a kis közösséget. A drámaiságot tovább növeli a tény, hogy akit megharapnak az félhumán-félbirka szörnyeteggé avanzsál.
Hőseink kis csoportja a film végéig menekül, miközben megoldást keresnek a problémára.
Vérgőzös komédia a javából, igazi agrár-horror. Én végigröhögtem az egészet. Persze azért szeretni kell hozzá ezt a stílust. Telepódium rajongók ne próbálkozzanak!
A színészek is hozzáteszik a magukét a komédiázáshoz. A trükkökről pedig a Weta Workshop gondoskodik, akik a Gyűrűk Urában már bizonyítottak.
Nézzétek meg! A bárányok harapnak! Kategóriájában ez 5-ös!
Nálunk dvd-én lesz.
Az ajánlón is sírni fogtok: ITT

7 komment

Címkék: kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr65160632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pi 2007.09.10. 12:00:06

tegnap láttuk a fekoppintvát és csak ajánlani tudom én is,nagyon vicces:)
akárcsak ezek a birkák!

Gecco 2007.09.11. 14:23:35

Agrárhorror :) Esetleg kötelező film lehetne gazdatüntetéseken.
Knocked upilag leszek a másik véglet, Apatow már mindenre azt hiszi, ha ő írja vicces, a 80 % nagyon fölé, néhány jelenet és Rudd menti a mozit, de ezzel a véleménnyel valszeg egyedül vagyok.
Mr. Brooks viszont tényleg pöpec, kár, hogy Costner kivételesen telibe talált, jó lett volna, ha elsüllyed végleg...

GCS 2007.09.11. 17:34:40

costner nem tud megérinteni,sztem kurva szar szinész.ezek a birkák viszont ütnek:)

rolo tomasi 2007.09.11. 21:54:58

Dehogy szar.A szerepválasztásai már inkább.

toszi · http://www.pogitomi.hu 2007.09.11. 22:56:08

a robin hoodban a vízesés jelenetben az a meztelen test...apám

Gecco 2007.09.12. 13:16:31

Hát engem kiráz a hideg ha látom a stáblistán. Nem szar, de cirka 450 színészt mondok aki jobb.
süti beállítások módosítása