HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Központi mozi

2007.08.02. 15:00 rolo tomasi

Néhány film címszavakban, ami az idei nyáron mozitéma és én is láttam.
 

Michael Bay nyári megagiga blockbustere , Spielberg behatásokkal, variálható Ikea robotokkal.
Az alkotók a Transformers mítosz népes táborára építve telepumpálták lével a projectet
és ez meg is látszik a készterméken. Technikai megvalósításában ámultba ejtő a film és a rendezőtől megszokott hősi pátosz is le van szabályozva. A kultikus játékszereket övező legenda azonban az  univerzum egyik leggagyibb története.
A Bay-es kilúgozott fényképezésű látványvilág megmaradt a viccek szarok,  Shia LeBeuof az egyedüli hozadéka a filmnek. Agyatlan 2 órás kikapcsolódásnak bármilyen furcsa kurvára unalmas,legalább is engem nem bírt lekötni.Erősen csodálkozom, hogy sok helyen szénné méltatják a filmet. TRAILER
2-es az ellenőrzőbe.
 

 
John McLane újratöltve ,a  2007-es év nagy visszatérője. De minek? Kasza-bubu. Semmi több.
Az akciófilmek felső polcáról érkező sorozat egy átlagos fejezettel gyengült.
Harmatgyenge történet,felháborítóan lebutított dialógok és aztán mé a kimosott, bazmegmentes,  humortalan Bruce Willis.
Viszonylag hiteles high-tech terroristák, besértődött, gonosz zseni (nagyon szar) és megalomán, elrugaszkodott befejezés (repülős ugrabugra).
Szórakoztatásnak elég(Justin Long néha vicces), sima akciónak elmegy, de kilóg a Die Hard sorból.
3-as alá.
 
 
D.Fincher darab a 60-70-es évek hírhedt sorozatgyilkosáról, aduász szereposztással és az utolsó részletig hiteles rendezéssel és minden várakozással szembemenő koncepcióval.
Szinte nem is krimi, hanem korrajz a ceruzával-jegyzettömbbel felszerelt  nyomozókról, technikai kütyük nélküli harc egy naív társadalomban előszőr felbukkanó jelenséggel szemben. A későbbi filmes mészárosokhoz képest szűzlánynak tűnhet a zodiákus, de a film lebilincselően fűzött történetvezetéssel igazi mélységet ad a karakterének.
Aki itt kihegyezett,lendületes thrillert várt, katartikus lezárással az koppant. Néhol kifejezetten lassú, témázgatós mozi. Nem csoda,a nyomozás vagy 20 évig tartott,és Fincher nem élt a színezés eszközével,a sztori maga a reality. A néző nincs hülyének nézve-Van agyad,rakd össze öreg!
Azonban aki nem figyel,könnyen elvérzik,minden részlet komoly szelete a teljes történetnek.
Robert Downey Jr és Mark Ruffalo játéka külön ajándéka a filmnek.
Erős, szuggesztív mozi stílusos, klisémentes tálalásban. TRAILER
4ötöd
 
 
Philip K.Dick  jobbra érdemes novellájából rendezte ezt a borzalmat Lee Tamahori.
Nic Cage-en nem csodálkozom, de hogy Julianne Moore mit keres ebben??
Sci-fi-akció  egy jövőbe látó (2 percre előre) emberről, brutálisan fos kivitelezésben.
Commodore 16-os trükkök, összetákolt történetvezetés, 100 sebből vérző forgatókönyv.
 Az egész egy nagy bénaság.Itt kimerem mondani, nehogy megnézzétek.
Ja és Cage sérója sértés minden hollywood-i fodrászra nézve. TRAILER
Karó!
 
Tarantino szoborállítása a Bmozis matinéknak, rendezői munkássága legnagyobb forrásának.
A double feature első része (a második ősszel Rodrigueztől), dögös nőkkel és autósüldözéssel.
A sokak után most épp Kurt Russel-t (jól nyomja) rehabilitáló rendező maga fényképezte a 90 perces flick-et, ami nagyon jót tett a dolognak, tud a csávó. Sztori a zsánernek megfelelően gyakorlatilag nincs--egy kaszkadőr autójával szeleteli a csajokat-- a párbeszédek a zene a hangulat viszont teljesen autentikus. A koncepciózus kópiahibák (akadó hang, ugráló kép) hozzák  a műfaji jellemzőket, bár a magyar mozikban kimaradtak a kamu filmajánlók bevágásai :(
A filmet nézve többször felmerült bennem, hogy Q.T nem normális. És biztos nem is az. 5-6 éve még ki ült volna be egy ilyen moziba és most ott tartunk, hogy kialakult kultuszát kihasználva
kedvenc műfajával is letarol minket, kihozza mindenkiből a telepofával ámuló tinédzsert.
Eszement , mocskoS, retrós , B mozis szórakoztatás. TRAILER
Erős 4-es
 


Nick Cassavetes (a nagy John fia) rendező filmjében a los angelesi milliomos csókák a medence parton élik életüket. Haverok, buli, kokain! Kis drogozás, kis fegyverviselés és máris kész a baj.
Az igaz történet alapján készült mozi,egy agyatlan emberrablás története,minek középpontjában a körzeti dealer kisfőnök Johnny Trulove (Emile Hirsch-tenyérbemászóan jó) és bandája áll. Az önfeledt, gondtalan amerikai álmot élő kompánia öntudatlanul komoly drámába süllyed. A végtelenül felszínes, gonoszkodó sztárkultuszból táplálkozó menő csávók videoklipszerű életének bemutatása finoman kritikus éllel történik és  eléri a kívánt hatást a serdülő korosztályból kikerült nézők  is megmerevednek a film végére. Justin Timberlake (ebből színész lesz) tényleg jó, Sharon Stone és Bruce Willis epizódszerepekben éppen elegek is.
Meglepetésre befutó komoly darab. TRAILER
4-es
 





 
Antal Nimród (Kontrol) szögegyszerű, hitchcocki feszültségre hajtós országúti thrillere Kate Beckinsale és Luke Wilson sztárocskákkal. Első magyar hollywoodi darabnak nem rossz, kár, hogy ezt a filmet már 10-szer láttuk. Koszos motel,betérő párocska,csúnya helyi bácsik, beszarás,  zaladgálás. Az átlagnál mégis jobb,ha van az embernek leírható 90 perce. TRAILER


Elfogult 2/3-ad



 

Büntetés  Sandra Bullock-al. TRAILER
Szög.
 
 
Szívem csücske Danny Boyle filmje a kihűlő Nap begyújtásáról Cilian Murphy (megint kurva jó) főszereplésével. Az emberiség megmentése nem hollywood-i módra, de mégsem annyira meggyőzően. A fényképezés,az atmoszféra a sztori rendben van, korrekt európai sci-fi, mégis kicsit többet vártam. Sajna a vége felé kifullad a rendezés, néhány operatőri húzás (nem spoilerkedem) pedig  szétcseszi az összképet. Így is erős mozi, néhol bravúros jelenetekkel és scifitől szokatlanul, fajsúlyos színészi munkával. TRAILER
3/4-ed
 
 
D.Boyle zombi utópiájának (28 days later) folytatása egy fiatal spanyol rendezővel (Juan Carlos Fresnadillo) és Robert Carlyle-al a főszerepben. Abszolút viszi a lécet, bár a történet kicsiterőltetett, de kellően csavaros így nem zavaró néhány elnagyolt részlet.
6 hónappal az első fejezet után, előbújnak a túlélők, indul az újjáépítés azonban hirtelen a vírus újra szétcsap a népek közt. Anglia ismét fertőzött lesz. Egy kis csapat kalandjait követhetjük nyomon a zombikkal telített Londonban. Az általam oly kedvelt falanszter mozi teljes kelléktárát felvonultatja film ,akció jelenetek bravúrosan kimunkáltak . A drámai szál akárcsak az első részben itt is jelen van, intellektuálisabb ízt kölcsönözve a stílusát tekintve horror-akció-drámának. Vigyázat brutálisan nyers, kézikamerás durvulásban nincs hiány, Olsen-nővérek rajongói ésszel üljenek be rá.
Nekem bejött,várom a harmadikat, állítólag lesz és újra D.Boyle rendezi. TRAILER
4 fölé

13 komment

Címkék: kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr5130817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecco 2007.08.03. 15:17:59

Egyelőre vékony nézett filmjeink közös halmaza, de a Sunshine nagyon-nagyon jó, és ez a sci-fi zsánerre eszméletlenül rá is fért, nálam 9/10, míg a Premontitont nem feltétlen kell kirúgni a stadionból, különösen azért nem, mert Bullock kisasszony talán ebben ártott a legkevésbé a közönségnek utóbbi 10 éve alatt - becsüljük meg (5/10 a fimnek).
Ráadásul most két dolog be is ugrott erről: TOP 3 legbénább színésznő? És csak nekem szúr szemet a Memento-like több idősíkon futó thrillerek cunamija az utóbbi időkben (Prestige, Deja Vu, Number 23, Next, Premontiton)???

rolo tomasi 2007.08.03. 18:22:06

Nálam a legalja Julia Roberts.Többet nem is tudok hozzá hasonlítani,tán még a magyar dívák-Oroszlán Szonja és hasonszőrüek..

bubo 2007.08.03. 19:35:30

Legalja: Mátyás király tér díszes kompániája,Kertész Tildával az élen és Mrs Cruis...nekem ő az utsó a sorban.

rolo tomasi 2007.08.03. 20:53:47

Mrs Cruise-t ki is rúgta Chris Nolan a Batman újabb részéből.

Éva 2007.08.03. 22:01:00

Apával megszavaztuk itthon: Whoopi Goldberg és Esztergályos Cecília a mélypont.

Mari 2007.08.04. 19:36:43

Nálam Angeline Jolie is mélypont, habár ő már inkább Teréz anya / Audrey Hepburn lett időközben. Na meg az énekesnő /színésznők-JLo,Madonna stb...Magyarok közül Gregor B., ha ő színésznőnek számít.Állítólag színházban is elófordul.Vidám Színpad/ Mikroszkóp teljes női gárdája-de ezt sokáig folytathatnám.Abbahagyom.

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.08.04. 22:17:33

Egyszer láttam egy interjut Dobó Katával, amiben azt mondta, hogy Ő biza már eljáttszott itthon mindent amit lehetett, ezért "nyitott" az USA felé..."be is jött neki"

Gecco 2007.08.05. 21:36:43

Szememet vetettem a Die Hard 4-re, bár ne tettem volna. Rolo jellemzése tökéletesen ül, és az a pár sor elég is. Szerintem sima akciófimnek is ölég szerény (4/10), de DH-etapnak.... Kábé mint a Tour-on az utolsó szakasz, ahol nem "illik" előzni. Mégis nézi mindenki mert a Tour része.

Viszont volt egy Copying Beethoven is, ami megátalkodott Amadeus-fanként 10 méter előnnyel indult, és végülis célt ért. Nem az a célszalagszaggató vágta, de kiegyensúlyozott versenyzés Ed Harris jóvoltából - kár, hogy fikció (7/10).

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.08.06. 02:41:46

véleményem van:

bazmeg, itthon tényleg senki nem volt fanatikus transformers rajongó? a film teljesen hibátlan és minden poénja üt, mint egy húsos néger fasz. én komolyan nem értem miért értékeli közepesre mindenki. vagy csak úgy látszik divat azt mondani, hogy én ezt mennyire szerettem régen, közben meg azt sem tudjuk miről is van szó (ezt most nem az itteni írásra mondom, hanem a blogos beszámolókra úgy általánosságban).

zodiac: gyenge kettes, majdnem két éve letöltöttem már és alig bírtam végignézni. nem is értem, minek hozták be ennyire megkésve.

grindhouse: amikor a szöszi csaj beszáll a russell kocsijába, majd a vén faszi belenéz a kamerába és mosolyog egy huncutot, az összes éjszakai mozibajáró őrülttel együtt kiestem a székből a röhögéstől. ötös.

alpha dog: egyszer nézhető, de imo jó.

premonition: büntetés, geci? SÚJTÁS.

sunshine: egy-két logikai baromságtól és klisétől leszámítva elég jó. három-háromnegyed.

Gecco 2007.08.06. 11:23:18

Izé, ez a Zodiac nem az, fuss neki még egyszer...

rolo tomasi 2007.08.06. 12:23:28

Gyanítom Flynn a The Zodiac című förmedvénybe futottál bele,mint oly sokan.2005-ös mozi,csapnivaló dvd forgalmazásra gyártott Zs film.
www.imdb.com/title/tt0371739/
David Fincher Zodiac-ja 2007 februárba volt mozikban kint,nálunk meg júliustól és remek darab.
www.imdb.com/title/tt0443706/

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.08.06. 16:42:24

oh shit, akkor ezer bocsánat. lehet leellenőrzöm majd ezt is.
süti beállítások módosítása