HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

A ződ gyep

2007.08.01. 10:39 rolo tomasi

DEBRECEN-ELFSBORG 0-1
Alakul az újabb magyar csapat nélküli őszi kupaszezon.
Tegnap bajnokcsapatunk hozta a kötelező NULLA pontot.
Kedvcsináló játékuk szépen előrevetíti a magyar foci újabb szezonjának színvonalát.
Érdemes a debreceni cseh edző magyarosan optimista nyilatkozatába "beleolvasni":
Miroslav Beránek: - Jó mérkőzést játszottunk, nem vagyunk elkeseredve. Úgy gondolom, hogy nyílt lesz a második meccs. Megpróbálunk minél hamarabb gólt szerezni, és közben ügyelni arra, hogy ne kapjunk. Dombi Tibort sérülés miatt le kellett hoznom, ezért hamar meg kellett bontani a csapatot.
Szép volt fiúk!
 
Örömhír is van!

HANNOVER-REAL MADRID 3-0
(barátságos meccsen)

Huszti ragasztotta az első gólt Cassilasnak, égett a popcsapat.
Ne felejtsük,hogy Várhidi "Stratéga"Péter magyar szövetségi commandante épp múltkor küldte egy éves szabira a srácot a válogatottból. Furcsa válogatási rendszeréről híres kapitányunkat már többször támadták, hogy nem hívta be  21 éves Koman Vladimírt (ukrajnai magyar) a keretbe,
a Sampdoria 21 éves néha kezdő játékosát.
"Ráérünk még azzal, más a koncepció"-fejtette ki többször a sokat látott szakember.
Aug 22-én mindenesetre magyar-olasz barátságos meccs a Puskásban!
 
Kis színes a botrányokkal teletűzdelt Tour de France végén.
Érdemes a riportert is figyelni.:))))

PS. by Toszi

Ha már Dombi Tibit említettük:
Előkeresetem egy 2000-es Magyar Narancs jegyezetet...még mindíg aktuális:

Magyar munkavállalók nehézségei az uniós országokban

Próbáljuk meg elképzelni a jelenetet.

A magyar munkavállaló közvetlen munkahelyi főnöke elrikkantja magát. Már rossz.

A rikkantás lényegében bármit jelenthet. Két kör indiánszökdelést épp úgy, mint azt, hogy tessék hármas csoportokat alkotni, és a lukra futást gyakorolni. A magyar munkavállaló tanácstalanul toporog. Ha túl van a nyelvtanfolyam első félévén, odamegy a főnökéhez, alulról belenéz az arcába, és megkérdezi, hogy "vasz"? A válasz érthető módon elmarad. Ekkor a magyar munkavállaló erősen köpködve kiballag a partvonalhoz, ahol egy segítőkész, kétnyelvű nyugdíjas várja. ´tőle is mekérdezi, hogy mi a bánatos lófaszt akar ez a köcsög, és a főnök felé bök. Közben a munkavállaló uniós, társult tagországbeli, és unión kívüli kollégái vadul indiánszökdelnek, vagy gyakorolják a lukrafutást. A nyugdíjas elmagyarázza a korlátra támaszkodó magyar munkavállalónak, hogy odaállsz a középkörbe, és kiadod a szélsőnek, és rohansz zer snell a kapu bele, und vann der labda kommt von der szélső, du egy nagyot mit balláb belebumszten. Das ist der gyakorlat. Aber ha du biszt der szélső, du nix in mitten stéhen, aber du szaladsz szélen, und beadod. Szünet. A nyugdíjas leguggol, és a salakban lerajzolja. A munkavállaló gyanakvón nézi. Visszabaktat a pályára, felemeli a kezét, és várja a labdát. Passzojjá´, baszod. Munkatársai közben már szögletvariációkat gyakorolnak. Amikor a magyar fiú besompolyog az edző látóterébe, az csodálkozva méregeti. Ki ez, és miért van itt? Később ezt a kérdést a csapat menedzserének is megfogalmazza, immár állítás formájában.

E történet persze a mi képzeletünk szüleménye. Egyáltalán nem biztos, hogy Felix Magath, az egykor rendkívül ellenszenves középpályás, a Frankfurt trénere azért tanácsolta el D. Tibort, a magyar válogatott csatárát a további németországi sportpályafutástól, mert Tibor nem értette az edzői instrukciókat: lehet, Magath a szeretőjét akarja benyomni jobbszellőbe. De még ha igaz is lenne, amit Magath mond: játszassa a Lomb Katót, ha annyira beszélgetni akar.

Amúgy Dombi maga is áldozat. Annak a sötét, alvilági bunkóságnak az áldozata, amely, mint valami alattomos betegség, szép lassan beszivárgott a magyar futball minden sejtjébe, a lelátókra, az öltözőkbe, a klubirodákba, és amely előbb-utóbb a maga szintjére rántja le mindazokat, akik kapcsolatba kerülnek vele. No persze, a magyar foci inkább zárvány a magyar társadalomban, nem pedig viszonyaink hű modellje. De azért tanuljunk nyelveket. Németül, például.

Bár Magath is mire ment vele.


5 komment

Címkék: rolo toszi pókfoci

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr23129786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomasi 2007.08.01. 20:40:07

:))Én is!

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.08.02. 19:06:11

Ez a magyar bajnokcsapat. Kész. Itt tartunk. Nincs mit ragozni.
Igaz az elvtársak Európabajnokságot akartak rendezni. Még szerencse külföldön tudják mi a helyzet Kisteleki házatáján.
Mint a kormányunk szokta mondani: Európa irigyel bennünket. A hülyítésért biztosan. De ahhoz jellemtelen emberek kellenek!

rolo tomasi 2007.08.03. 12:24:04

A kiscsávó nagyon durva:)
Tegnap jól jött volna az Mtk-nak,talán nem esnek ki.
Szép volt,mi?Örményektől is?:))
Ahogy Zsenya szokta mondani ez után jön majd a
Magyar-Pingvin barátságos meccs.
Gratula a Honvédnak,tizikkel lealázta a moldovai kupagyőztest!!
süti beállítások módosítása