HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Beautiful Hands...:-)

2007.02.22. 00:57 toszi

Vannak sorozatok, amik szerintem olyanok, mint egy jó könyv. Letehetetlen. Ha az ember belefog nem tudja abbahagyni és tévénézős zsargonban: DARÁL…ami kb. annyit tesz: leülsz és annyi részt megnézel egy sorozatból, hogy a végén már kifolyik a szemed….de nézed, vagyis…az egészet egyben LEDARÁLOD.

Persze ehhez az is kell, hogy előtte DVD-n, videón (értsd:VHS)...akárhogy, begyűjtsed a kiszemelt prédát…aztán hajrá.

Jellemzően kétféle okból/módon lehet vagy érdemes darálni:

 1. olyan „mozikat” amelynek egyes epizódjai összefüggő egészet alkotnak.
Tipikus lehetőség például a darálásra sokak nagy kedvence a „24” vagy a szintén nagy felfordulást keltő „Lost” avagy az immáron magyar szinkronnal is hamarosan jelentkező „Heroes”.
Így aztán nem kell 2 rész között 6-ot vagy 7-et aludni…De az is igaz, hogy az a kellemes izgalom is elvész amit  a  heti várakozás és agyalás nyújt.

2.Illetve azok a sorozatok amelyekben nem feltétlenül kell tudni, hogy mi történt kb. 6 résszel ezelőtt…nincsenek benne az epizódok végén nyitva maradt kérdések/cliffhanger-ek.
És ha nem is tudod ki kinek pancsolt be, a történet szempontjából lényeges ponton, akkor is simán tudsz szórakozni rajta.

 Na ez utóbbira kiváló példa az én nagy kedvencem: a The Boston Legal.

Valahol lejjebb már említettem, hogy nem valami „hűdenagy” újdonságról van szó. Létezett ugyanis anno (1997 -2004) egy, 8 szezont megért sorozat, mely a „The Practice” nevet viselt és az a David E. Kelly nevű író producer jegyezte, aki többek között az „Ally McBeal” és a „Chicago Hope” sorozatok alkotója is. A pasi akkora menő egyébként sorozat-körökben, hogy még a South Parkban is megénekelték: "David Kelley, TV Warrior".(Nem mellesleg Michelle Pfeiffer férje...már amennyiben ez érdem)

Szóval a 8. évadra a kifulladófélben lévő „The Practice” már úgy lett megírva, hogy bizonyos karakterek átmenthetők legyenek az új nagy slágerbe a The Boston Legal-be. (Bár szerintem előre azért senki nem tudta, hogy ilyen siker lesz. Legalább is odaát. )

 Természetesen ezek a fő karakterek a húzónevei a mai napig az immáron 3. szezonját taposó „ügyvédes” sorinak.


William „Kirk Kapitány” Shatner, mint Danny Crane a nagy Öreg, aki még pert életében nem vesztett és James Spader, mint Alan Shore az alfahím...viszik a prímet.
  Az egyes epizódok nem túl bonyolultak. A képlet egyszerű: egy rész, két eset, de minden van bennük...komolyan. Fanyar humor, irónia, szerelem...amerikai aktuálpolitika vagy ami eszébe jut a kreátornak. Talán ezért is van, hogy kicsit túl amerikaira is sikeredtek a történetek és nálunk hacsak ki nem adják dvd, soha nem jön divatba.


Naná, hogy itt is elmaradhatatlanok a különleges vendégszereplők, mint Michael J. Fox, Feddie Prinze Jr. avagy Tom Selleck esetleg  Katey Sagal (tudjátok? Ő Peg Bandy, aki nem éppen vicces szerepben is baszott jó.)
És ami a legbaróbb, hogy nem telik el úgy epizód, hogy ne kacérkodnának a nézőkkel/kb. mintha kiszólnának hozzánk, mint mondjuk ahogy az alábbi linkre kattintva látható.

A story csak annyi hogy 2 új karakter érkezik a sorozatba, ámde nem az első, hanem a 2. részben tűnnek fel.
Beteszem a dialógot, hátha valaki olvasni is szeretné:

- This is abusive. Making me leave New York?
- I'm gonna call my parents and tell them I'm being abused.
-I promise you'll be happy. It's the best firm in Boston.
-Just write down your phone number.
-I don't like it.
-Well, well, well, well, well. If you're a client, I'll get you off. If you're not, the offer's still good.
-Okay, ick and double ick.
- We're the new guys.
- Oh, please.If there were new guys, they'd have shown up in the season premiere.
-He's smoking, for god's sake.
-It's a personal gift from Bill Clinton. If you only knew where this cigar has been.
-Okay, he's officially the grossest person I've ever met.
-See that sign that says"Crane, Poole & Schmidt"?
-Crane. Welcome to "Boston legal."
-Jeffrey, the gross man is fondling me.
-It's the official firm greeting. Cue the music.

https://www.youtube.com/watch?v=HA33y7hYvuA

 És ilyen az egész.
Akinek kell kölcsönadom.

(És ha valaki beír, hogy nem is nagy siker akkor annak ajánlom a keddi nézettségi adatokat. Mindig a TOP 10-ben. Ami figyelembe véve a többi sorozat körül felhajtást (idegen szóval Hype-ot) azért nem rossz, merthát a 20:00-22:00-közötti sávban olyan „nevek” szerepelek, mint az American Idol, a dr. House, avagy a Law&Order.)

1 komment

Címkék: kino toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr3438906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobo 2007.02.22. 18:24:18

Jónak tűnik a sorozat a leírás alapján.
Az jutott eszembe, hogy mivel annyi különböző ízlés tűnik itt fel, lehetne olyat is, mint a Pop, csajok, satöbbiben, hogy mindenki csinál Top 5-ös listákat bizonyos témákban. Pl. felmerült a kedvenc maffiózós film, de lehet sorozatokkal is, vagy akár Top 5 gitárszólóval, vagy bármivel. Egyszer a barátaimmal egy egész délutánt+éjszakát ezzel töltöttünk, nagyon jó móka volt.
Na mindegy, csak egy ötlet!
L.
süti beállítások módosítása