HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Hülyével a világ körül - An Idiot Abroad (Sky 1)

2011.04.29. 15:16 toszi

Korunk egyik legmeghatározóbb humoristája, akit nem mellékesen a 2010-es esztendőben a TIME magazin a 100 legbefolyásosabb ember közé választott a világon, olyan "ostort" kapott a kezébe ami kevesünknek adatik meg az életben.

Ha valaki látott már egy részt is a The Office -ból (A Hivatal, nem az amerikai, a brit) vagy a The Extras (Futottak még) című agymenésből az tudja kicsoda Ricky Gervais.

 

Olyan ugye volt mindenkinek legalább egyszer, hogy meg akarta viccelni barátját, netán csőbe húzva "szívatta"a másikat, esetleg megfordult a fejében, hogy rajzszöget tegyen az előtte ülő alá az iskolapadban. Na,Ricky Gervais pont ezt csinálja örökös alkotótársával, Stephen Merchant-al. Nagyban. Óriásiban.

Az egyenként közel egy órás dokumentum epizódokban a modernkori világ hét csodájához küldik barátjukat Karl Pilkongtont, az Idiótát. A részek komikumát csak és kizárólag az adja, hogy a világ számos pontjára "száműzött" furcsa észjárású manchesteri kolléga nem számít átlagos turistának, és a megcélzott desztinációk sem egészen azokat az arcukat mutatják, amiket az hétköznapi turista magazinok és internetes oldalak címlapjáról egészen biztosan pillanatok alatt beazonosít.

Pilkington egy igazi fasz. Igaz, annak a szerethető bolond változata, mert ha például valakinek Kínáról csak annyi jut eszébe, hogy nem szívesen megy oda, mert ott varangyokat esznek a helyiek...és ööö "mivan" ha  megtetszik, neadjisten rászokik, majd hazatérve Manchesterbe ott nélkülözni kell ezt az egzotikus csemegét akkor az az ember tuti nem normális. No jó, nyilván rendezői utasításra is lehet némiképp rájátszani a "hülye" figurájára, de nagyon túlpörögni tuti nem kellett.

 

 

A főhős az a fajta otthonülős, soha ki nem mozdulós, legyen-otthon-sör-és-chips- menjen-a-tv típust hozza, amely már magában is megmosolyogtató, hát még ha a helyzetet a drága jó barátok úgy alakítják, hogy se otthon, se sör, se chips.

Hálón fellelhető magyar felirattal, egyétek, mint Pilkington a varangyot.

 

Hivatalos honlap sok infoval

 

 

Trailer:

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr704579079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo 2011.04.30. 10:11:52

Van rá egy ötezresem,hogy ez a pali City szurkoló!

lobo 2011.05.01. 20:16:38

Csalódtam kicsit, ez a zseni nem is szereti a focit. Állítólag: It is said that because Gervais is from Reading, people automatically assume he supports Reading FC. In fact, he is not a fan of football; the last match he watched was England's World Cup exit to Brazil in 2002. innen: rickygervais.info nem hivatalos fansite, de azért elég alapos, hogy hihessünk neki.
süti beállítások módosítása