HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2011.03.28. 18:00 rolo tomasi

A fesztiválszezonra időzített bemutatók lecsengése után komoly erőfeszítésekbe kerül értelmes mozis programot levadászni. Tekintsünk hát ismét  a közeli jövőbe,összekapirgáltam néhány bemutatót,melyek azért értékes tartalmat ígérnek.

 


Source Code - Forráskód

Duncan Jones a csodás Moon-t követően ismét sci-fi-t rendezett,ezúttal hétköznapi szereplőkkel és földi helyszínnel.  A krimibe hajló történet szerint egy zseniális program egy vonatmerénylet utolsó pillanataiba helyezi Colter Stevens hadnagyot (Jake Gyllenhall),akinek mindig 8 perce van szaglászni,aztán bumm.! Jones remek debütálását követően megnyíltak a pénzcsapok,kíváncsian várjuk lesz-e bekurvulás vagy marad az egyedi hangvételű szerzői filmes attitűd.

 


 

 

David Bowie fiacskájának filmje sci-fi trilógiájának második darabja,még egy tudományos-fantasztikus eresztés,majd egészen más zsáner következik.

Erről is beszél az alábbi interjúban.


Duncan Jones Interview - Source Code from FirstShowing.net on Vimeo.

Hazai bemutató: 2011 április 21.

 

 

Super 8

Ha J.J.Abrams új filmje azt tudja majd,amit ez a bemutató láttat,akkor az év egyik kellemes színfoltja lehet. A Goonies és az E.T. hangulatát újrakeverő mozi középpontjában egy kisvárosi gyerekcsapat áll, akik véletlenül olyat filmeznek le ,amit nem kéne…….   Abrams valóságos popcorn mozi mágus(M.I.3, Cloverfield, Star Trek),Spielberg hűséges katonája,Michael Bay és Roland Emmerich nemes ellenfele,aki a trükkök és lassítások közé történetmesélős atmoszférát és némi intelligenciát is kever.



Hazai bemutató: 2011 június 16

 


Win Win

Korunk talán legjobb szerzői filmese, nagy kedvencünk: Tom McCarthy -, olyan zseniális mozik alkotója mint „Az állomásfőnök” és „A látogató” -  ismét írt és rendezett.

A Sundance fesztivál ünnepelt darabjában Paul Giamatti viszi a prímet,mely McCarthy kedvenc territóriumába, az emberi kapcsolatok sűrű erdeibe vezeti az érdeklődőket.

McCarthy egyedülállóan vegyíti a humort és a drámát,bátran nyúl népszerűtlen témákhoz,fontos kérdéseket feszeget, minden bizonnyal ezúttal sem kell csalódnunk.


 

Hazai bemutató: talán nyáron


Tree of Life

Terence Mallick-re ( Sivár vidék,Az őrület határán) mindig érdemes odafigyelni,az agg mester ritkán forgat, de filmjei mindig húsba vágnak.

Ezúttal egy 50-es évekre visszanyúló családi történet a háttere,a szülő-gyermek kapcsolat misztériumát és létünk nagy kérdéseit boncolgató fimjének.

Brad Pitt(apa) és Sean Penn(fiú) mellett Jessica Chastain(anya) alakítására hívják fel figyelmünket, a szerencsés beavatottak.

Az ajánló magáért beszél, Mallick képei már a beharangozóban is székhez szögezik a nézőt.


 

Hazai bemutató: Nem ismert


Water for Elephants – Vizet az elefántnak

A klasszikus regények világának kedvelői biztos felkapják majd fejüket Francis Lawrence filmjére.

A nagyívű történet középpontjában álló vándorcirkusz kulisszái mögött tiltott szerelem szövődik,mely szép lassan elsöprő erejű drámához vezet.

Sara Gruen regényéből készült moziban az Alkonyat szériából elhíresedett,erős imidzs váltáson munkálkodó Robert Pattinson,a szokásosnál is szőkébb Reese Witherspoon,a Made by QT jelölésű Christoph Waltz és a kedves nyugdíjas karakterek védőszentje, Hal Holbrook domborítanak.

 


 

Hazai bemutató: 2011 május 11.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film mozi nyúz kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr724579062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása