HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Szilveszteri durranások

2010.12.17. 11:23 rolo tomasi

A karácsonyi ünnepek lelkünkre és gyomrunkra ható sokkterápiája  után a szerencsésebbek már nem dolgoznak két ünnep között, és az év utolsó napjáig többnyire békés emésztés a program. Izgágább embertársaink azonban már november környékén feszegetik a kérdést: mi legyen szilveszterkor?

 


 

Van-e egyáltalán létjogosultsága a szilveszteri bulizásnak? Talán idővel mind rájövünk, hogy az idő múlásán nincs semmi ünnepelni való? Vagy mégis?

30 éves korig kötelező jelleggel megy a dínom-dánom az év utolsó napján, aztán a korosodás, az elkényelmesedés, a pihenésre való nagyobb igény, és az esetleges családalapítás más mederbe terelheti  a szilveszteri történéseket.

Mivel nem tudom mi lesz idén a program, az alábbiakban megpróbáltam a népszerűbb szilveszteri programokat típusonként kielemezni, pro és kontra üzemmódban.


Házibuli:

Kell hozzá egy bevállalós házigazda, aki rendelkezik megfelelő méretű baráti körrel, alkalmas ingatlannal, viszonylag problémamentes a szomszédsággal, és nem rühelli az új évet takarítással indítani.



 

Plusz: A házibuli vendégnek lenni kényelmes időtöltés. Könnyed baráti csevegések; demokratikus zenei program; korlátlan ital- és ételfogyasztás; elszámított égetett szesz bevitel után lehetőség külön szobában történő rekreációs karanténozásra.

Mínusz: Idegesítő szabályok betartása (manapság már az udvaron se dohányozhatsz); kevés menekülési útvonal rosszul alakuló buli esetén; zavart udvariaskodás nem várt, ellenszenves ismerős megjelenésekor; macerás hazajutás.


Koncert, party :

Az utóbbi években gomba módra megszaporodott az élőzenés szilveszteri bulik száma a fővárosban. Minden valamirevaló szórakozóhely szervez „2-3 zenekar +DJ hajnalig”bulit, ha minden passzol csak megveszed a jegyed és ennyi.



 

Plusz: Nagyjából zéró előkészület (pasiknál); kiszámítható program; könnyen variálható tevékenységek (tánc,csevej,ittasodás) ; esetenként maradandó koncertélmény.

Mínusz:  Befolyásolhatatlan környezeti tényezők (bulizás irritáló idegenekkel); rossz minőségű és költséges alkohol választék; nehézkes kommunikáció; ülőhelyek teljes hiánya; elgörbülés esetén viszontagságos ügymenet;  macerás hazajutás.


Otthonülős:

Az ifjúság által megvetett, lenézett szilveszterezési műfaj, alaphelyzetben a TV műsorra épülő izgalommentes időtöltés.



 

Plusz: Meghitt együttlét szeretteinkkel; saját menüsor kialakítása; zavaró időjárási körülmények kiiktatása; Sas József és Bajor Imre szellemiségének kedvelése esetén önfeledt TV-zés; erőnk teljében történő évkezdés.

Mínusz: Zavaró SMS-EK bulizó baráti körtől; „menni kellett volna vhova” gondolat gyors lefolyású incepciója ; okádék TV műsor kényszeres bámulása; korai álomba zuhanás.


 

Kirándulós, kimozdulós:

Van aki a szabadban ünnepel, 31.-én kirándul, síel, várost néz, vagy épp a Lovira megy.



 

Plusz: Rendkívül családbarát, egészséges időtöltés; többnyire alkoholmentes ,átmozgató jellegű csatangolás; erős népművelő hatások; este egy pohár pezsgő után kellemes hátradőlés.


Mínusz: Időjárástól függés; unalmas bóklászásba torkollás lehetősége; gyakori tömegnyomor egyes népszerű helyszíneken; utazási csomagos változata méregdrága is lehet.


Buli bérelt helyen:

Szívünkhöz közel álló módozat, pár évvel ezelőtt még rendszerint magunk csináltuk a zenét, meghívtunk egy rakat embert, és a kocsmának meg garantáltuk a fogyasztást. Kell egy megbízható törzshely, meg néhány szervező beállítottságú ember,  tulajdonképpen a házibuli felturbózott változata.



 

Plusz: Nagy biztonsággal garantálható a jó hangulat; a zenei felhozatal az igényeknek megfelelő; a helyismeretből következően magas hőfokon izzó buli is lezajlódik különösebb botrány nélkül.

Mínusz: A végelszámolásnál mindig akad aki „elfelejt” beszállni; a szerelés összepakolása és a rendrakás kaptár méretű fejjel, összeszűkült dimenziókban történik; az egymást hergelő, heves tempójú ivászat sok esetben akut élettani zavarokhoz vezethet, már akár a  táncparketten is.

Mivel  a fenti eszmefuttatás valós okokból történik (nem tudjuk mi legyen idén), kérek minden olvasót ossza meg velünk gondolatait a szilveszteri bulival kapcsolatban, és  ha valakinek tuti tippje van idénre, ne legyen rest ide bevésni.

 


5 komment

Címkék: buli rolo dedó

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr544579007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cornell 2010.12.17. 16:24:36

menjetek ide,mi építettük a gyengeáramot,jó hely: http://www.szikra.eu/zene_reszl.php?cmd=view&id=28

nm 2010.12.19. 10:14:00

Tv-zünk majd,alig várom: http://www.youtube.com/watch?v=ol2SHUhbDqE

Ismeretlen_53615 2010.12.19. 10:20:47

én tavaly szilveszterkor épp a szezonális torokgyíkból való kigyógyulás folyamatában voltam - így maradt a szerettek telefonos jókívánságolása, egyébként szolid dvd-zéssel töltöttem az időt egészen reggelig. teljesen jó volt, legalább a kóros film-elmaradásomból lefaragtam valamennyit.

marge 2010.12.19. 16:53:13

Most voltunk a Szikrában koncerten, tényleg jó hely. Bulizni is lehet, de el lehet bújni dumálni is. Amúgy mi idén otthon, négyesben szilveszterezünk. :) Vészesen öregszünk.

mayer 2010.12.28. 15:35:20

Lehet válogatni: http://langologitarokblog.hu/2010/12/28/szilveszteri_koncertek_a_vorosmarty_teren_es_a_nyugatinal
süti beállítások módosítása