HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

R.I.P. Leslie Nielsen (1926-2010)

2010.11.29. 11:19 rolo tomasi

84 éves korában elhunyt a Csupasz pisztoly trilógia főszereplője, Leslie Nielsen.


 


 

A zsarufilm paródiák csetlő-botló, ám rendkívül magabiztos főhőse Frank Drebin , a TV-ben kezdte pályafutását. A Police Squad (Nagyon különleges ügyosztály) sikerén felbuzdult alkotók jól döntöttek, amikor 1988-ban felügyelőt a moziba küldték, a Csupasz pisztoly széria sajátos hangvétele és fergeteges poénjai  miatt örök lenyomatot hagyott  ifjú korunk emlékeiben.


 


 

Nielsen életműve igen gazdag és szerteágazó. Drámákban,krimikben és sorozatokban is gyakran szerepelt, maradandót mégis az Abrams-Zucker vígjátékokban nyújtott, az Airplane! orvosaként szintén feledhetetlen.


 


 

A tüdőgyulladában elhunyt színész emlékére Csupasz Pisztoly maratont tartok a hétvégén, még van néhány jelenet , ami nem megy fejből ,itt az ideje felidézni őket.

Good-bye, Mr. Drebin!

Szólj hozzá!

Címkék: retro film rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr604578995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása