HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Lelkifröccs / Cold Souls

2010.05.20. 16:50 rolo tomasi

Sophie Barthes szerzői filmjében a fő attrakció az,hogy Paul Giamatti „iz” Paul Giamatti. Izgalmasan hangzik, nem ?

 

 

Ebben a  keserédes,lélekbúvár moziban az érzékeny lelkületű színészt felemészti aktuális színházi szerepe, a Ványa bácsival  birkózó művész kétségbeesett lépésre szánja el magát. Egy valószínűtlen és meredek szolgáltatást nyújtó cég reklámjára ráharapva, gyötrődő lelkét kiszippanttatja testéből, és szebb napok reményében leadja azt megőrzésre.

A könnyedség nem tart sokáig, Giamatti csicseri borsóban alakot öltő lelkére ráteszi a kezét a lélekcsempész maffia, így a kétségbeesett színész egészen Oroszországig futhat lélekszakadva,hogy visszaszerezze elengedhetetlen "alkatrészét".


 

A John Malkovich menet ízvilágát megidéző alkotás nem egy világrengető darab, ám a részecskéiben duruzsoló, szívfacsaró alaphang, ihletett érzelmi állapotban akár maradandó élményt is okozhat. Az önmagát alakító Giamatti -t nézni igazán szórakoztató dolog, a zseniális karakterszínész teljesen összefonódik a filmmel, lelkesen, illetve lelketlenül is remekel.

Sajnos az alkotás többször kibillen a ritmusból, itt-ott ellaposodik, unalmassá válik, mivel Barthes kisasszony gyakran kiengedi a gyeplőt. Ráadásul az abszurd történethez silány képi világot rendel, így a főszereplő mellett remeklő Dina Korzun (Nina) szuggesszív jelenléte ellenére, az esetenként széteső film sok energiát veszít.

 


Természetesen Giamatti zsigeri komikuma időröl-időre felvillan, de a viccelődés és a lírázás fokozatos összemosásának eredményeképp, egy meglehetősen bágyadt hangulatú, ugyanakkor emberi filmet kapunk.

Sophie, ez sajnos most csak 3-as fölé, de a szándék dicséretes.

 


 

3 komment

Címkék: kritika film mozi kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr844578848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2010.05.21. 06:59:46

Jó plakát, Terry Gilliames. M1 híradóban is ilyen animáció van mostanában. A 3 fölé 5-ös skálán, gondolom.

Ismeretlen_72212 2010.05.21. 10:16:56

David Strathairn ilyen ősz b+?

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu 2010.06.04. 17:38:11

A John Malkovich menet nagyon bejött amikor elöször láttam.Muszáj lesz megnéznem a Cold Soulst is.Kösz a tippet.
süti beállítások módosítása