HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Comeback post 1.rész

2010.05.10. 17:50 rolo tomasi

A hetekben nyilatkozta valahol Paul McCartney,hogy a '70-es évek vége felé komoly tárgyalások zajlódtak a Beatles újjáalakulásáról,sajnos Lennon halála aztán pontot tett a dolgokra.Elképzelni is nehéz, milyen lett volna az újratöltött beat csapat,ám általában, az effajta szerveződések megközelíteni sem tudják a tündöklés pillanatait.

 

 

Az elmúlt években sok szétmállott zenekar jelentette be a várva- várt összeállást,melynek ugye klasszikus metódusa: egy óvatos beetető turné és ha visít a kapásjelző jöhet egy  új lemez, majd a komolyabb jövőkép.Ezek jellemzően rockzenei manőverek, rendszerint a szétválást követő alprojektek és szólók sikertelensége vezet, az erősen  anyagi , ill. - esetenként - spirituális célzatú békülésekhez.

Nosztalgikus borzongáson kívül hozhat-e valós értékeket egy zenitjén túllendült csapat összetákolása, vagy csak sajátos önbecsapás, melynek leginkább a csodára váró rajongók isszák meg a levét ?

Börtönévekkel sújtható tett ,vagy üdvös múltidézés a hamvakból való feltámasztás minőségi esete?

Szemezgessünk az elmúlt időszak nagy visszatérőinek neveiből, próbálunk egy kicsit prognosztizálni is, hátha  leszűrhetünk valami végkövetkeztetést:

 

Stone Temple Pilots:

A ’92-es Core-al  feltörő grunge formációt-többekkel egyetemben-kíméletlenül  bedarálták a 2000-es évek,na meg az a pár butella heroin sem használt, amit Scott Weiland énekes magába szippantott a nagy rockn’roll érzés keretében. Ám Weiland legalább életben maradt, és a Velvet Revolver-es kaland után nagy hírrel hergelte fel,az immár 40 felé közelítő híveket. 2010-ben új lemez és turné(Novarock), egy új dal pedig már ízlelgethető az érdeklődők számára.

A Between the Lines fel is kúszott a Bilboard Rock lista első helyére, és úgy tűnik van a bandában még egy kis  kakaó,de az is biztos,hogy Weiland-ot továbbra sem fogom megszeretni…


 

Aigner Szilárd: Az új lemez akár jó is lehet,kérdés,hogy az idők során rengeteg ráncot és allűrt felszedett tagok mennyire bírják egymás szagát, 40%-os az esély a talpon maradásra.


Soundgarden:

Az 1984-ben alakult zenekart előszeretettel sorolják a grunge hallhatatlanjai közé,ám a Soundgarden komplexebb zenei világával erősen elvált e szereptől.

A '90-es évek első felében futott  csúcsforma két remek albumot hozott,a Badmotorfinger és a Superunknown még a seattle-i történéseket fanyalogva szemlélőket is tökön ragadta,Cornell torka egyedülálló fegyvernek bizonyult.1997-ben aztán, gyors lefolyású válást követően,jött a szóló,majd Audioslave, a RATM szociálisabb részével kiegészülve.M.Cameron dobos egyúttal a Pearl Jam-hez igazolt.

Cornell  az elképesztően fos, 2009-es, Scream című förmedvénye után,bejelentette a békülési szándékot, és lám, 2010 április 16.-án a Soundgarden újra színpadra állt. Nudedragons álnéven lepték meg - az emailben meghívott - rajongóikat, egy csípőből összerántott klub show-val.

Egyenlőre csak turné van a naptárban,Cameron továbbra is Pearl Jam tag,új lemezre nincs hitelesítve a társulat.


Aigner Szilárd: A rajongóbázis tetemes,a turné után megfordulhat majd a kócos kis buksikban a további együttműködés,ám 30%-nál több esélyt nem adnék a fiúknak.

Faith No More:

Talán a leginkább örvendetes reunion ez, a szerencsések tavaly itthon is megtapasztalhatták,hogy Patton az évek során semmit nem vesztett adottságaiból,a 11 éves szünet sem változtatott a FNM extatikus szellemiségén,elemi erejű mentalitásán.

Az n+1 sideproject-ben,és újabban szólóban is utazó tábornok zenekara a tavalyi összeállást követően "The Second Coming "turnéval tüzelte fel milliós táborát. Lemez nincs a tervekben,ám a turné idén is folytatódik,Pattonék többek között az újvidéki Exit Festival-on headlinerkednek júliusban. Saját bevallásuk szerint sem tudják, hova vezet ez a kellemes bandázás,az bizonyos, hogy izgalmas lenne új Faith No More anyaghoz jutni záros határidőn belül.

Aigner Szilárd: Az egyértelműen pozitív jelek ellenére Patton kiszámíthatatlansága és irányíthatatlan energiái figyelembevételével 50/50 a jövőkép.

The Libertines:

Carl Barat és Pete Doherty 2004-ben oszlatta fel a brit indie-rock egyik leginkább figyelemre méltó,tehetséges,ám drogoktól szétázott,hányatott életű formációját.

Doherty megalakította a Babyshambels-t,Barat pedig a Dirty Pretty Things-et. 2008-tól Doherty már szólóban esett kelt a színapdon,ám 2010 nyara elhozza a sokak által elvárt békülést, és a The Libertines szerénytelen, 1,5 millió fontért lép fel augusztusban Reading-ben.

Ez esetben a motiváció elég világos,Barat és Doherty kebelbaráti kapcsolatát szétválasztó heroin után, most a  pénz lehet az összefűző kapocs,melyet aztán lehet ismét a készletek feltöltésére fordítani..Fuck Forever!


Aigner Szilárd: Pár koncert,színpadi verekedéssel a pakliban…20 %,se nem több,se nem kevesebb!

Folyt. köv.

13 komment

Címkék: zene live nyúz korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr224578844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53615 2010.05.16. 04:50:05

a stone temple pilots sosem volt a seattlesound tagja; csak egy, a "közepesen jó" szintről induló, és - mint ilyen - lassan, de biztosan folyamatosan gyengülő teljesítményt nyújtó koppincszenekar. az "enpluszegy"-et pedig így írjuk: (n+1). ráadásul patton nem "újabban szólóban utazik", hanem már a fnm idején elkezdtek a szólólemezei megjelenni - lásd: adult themes for voice '96, pranzo oltranzista '97. pontosság, utánajárás, központozás és helyesírás, hello mi?

rolo 2010.05.16. 21:22:46

Az stp besorolása nem annyira egzakt dolog,van közük a grunge-hoz,nem mélységében elemeztem szerepüket,nem erről szól a post,a saját véleményed pedig nem tananyag. Patton korábbi lemezeiről természetesen tudok,nem írtam hogy a mostani az első lemeze,mivel a fnm kapcsán írtam róla,nem az ő, párhuzamos munkásságára összpontosítottam. A további intelmeidet ezúttal leszarom,mivel világos ,hogy csak fikázni jársz ide....szasz!

Ismeretlen_72212 2010.05.17. 17:05:59

bunyóóó;DDD!!!

Ismeretlen_72212 2010.05.17. 17:10:35

sőt, ban IP alapján!

Ismeretlen_53615 2010.05.17. 20:51:41

Kedves Rolo, a pontosságért járok ide, ami szerintem a googleworld idejében nem egy nagy teher. A helyesírási hiányosságaidról nem én tehetek. Viszont úgy gondolom, aki mások elé tárja a gondolatait, annak minimum, hogy helyesen illik írnia. Az észrevételeket fikázásként felfogni ugyan lehet, de nem érdemes, mert láthatólag rossz konklúziót szül. A saját véleményemet nem fogom föl tananyagként, ezt maximum te képzelted el. Szia!

rolo 2010.05.18. 14:04:46

Nem kell képzelnem semmit,a notórius helyesbítő kommentjeid beszédesek.Abban persze igazad van,hogy jobban kéne figyelnem a helyesírásra,sajnos a folyamatosan növekvő munkám és a gyerkőc mellett kevesebb időm jut a hobbimra,a kapkodva írt bejegyzések esetében nincs mindig időm átfésülni a leírtakat.Ez persze rossz kifogásnak tűnhet,tényleg ez van.Nem hagyom abba a blogot ezért,de ezentúl több figyelemet fordítok az elírásokra és hibákra.És a tieidre is ,természetesen! A láthatólag leszűrt konklúzió helyességét illetően, és a google használat - blogírás kapcsolatának témakörében más a véleményem,ennyi.

Ismeretlen_72212 2010.05.18. 18:18:40

ne basztassátok már egymást léci, fizetek sört!

Ismeretlen_83589 2010.05.18. 18:30:47

korsó Pilsner lesz

Ismeretlen_53952 2010.05.19. 09:18:33

@ brucewayne sör IP alapján

Ismeretlen_72212 2010.05.19. 14:57:50

@ zs / t hol és mikor? (de télleg nemá, bázel: elismert sudribunkó paraszt lévén alig áll szóba velem valaki, ha most a két gyík egy hülye félreértés miatt összeveszik, kurva sokat rontanak a statisztikámon, oszt... ...hazamegyek, olyan bulit csinálok, vasvillával kergetem a családot, anyósomat bevágom a hűtőbe, apósomat felakasztom kisszögre!)

rolo 2010.05.19. 15:07:29

Písz van,hétvége jónak tűnik...

Ismeretlen_72212 2010.05.19. 15:17:58

zsír, akartalak hívni emiatt (és foglak is valszeg holnap pontosításilag)

Ismeretlen_72212 2010.05.19. 16:23:09

http://href.hu/x/cc6j ;P
süti beállítások módosítása