HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Motor-bicikli

2010.03.17. 07:53 rolo tomasi

The Black Rebel Motorcycle Club – Beat The Devil’s Tatoo

Marlon Brandonak, A vad című filmjéből csórt név, és a szigorúan vett dresszkód (sötét bőrjakó, sötét farmer) ellenére a Black Rebel Mororcycle Club mindig is inkább vagány volt, mint kemény. Már a debütáláskor (2001-BRMC) kiderült, hogy a komor körítés, a fekete-fehér lemezborítók és a hasonló szellemben fogant promóciós fotók ellenére, a farzsebbe mégsem egy húszcentis halef, hanem nyelesfésű van.

A lemezeken pedig garázsosra koszolt rock and roll, és blues-os pszichedélia. De – kaliforniai létükre - a szigetország prolizmusával és a középnyugat tábortüzes balladáival sem állnak hadilábon. Mindez védjegyszerű gitárfüggöny mögé, illetve elé pakolva. Mikor hogy.

A 2010-es Beat The Devil’s Tatoo, a fenyegető de inkább glam-rockos címe ellenére egy igazi BRMC retrospektív (a régi vinileket idéző, ízlésesen műkoptatott borítóval együtt). A korábbi öt stúdiólemezből kotyvasztott gulyáságyú (a 2008-as Effects Of 333 című 55 perces instrumentális szívatás most nem ér).

A címadó felütés, egy Woodstock-kompatibikis hippi himnusz, keleties ízekkel. A Conscience Killer egy punkos gitárnyüstölésbe torkolló arénázás, ipari felhangokkal, a War Machine pedig egy ízesen torzuló legális hallucinogén. De akad a – blogon is tárgyalt - Blitzen Trapper-el kísérteties hasonlóságot mutató, harmonikás alt. country is (Sweet Feeling). Továbbmegyek, a The Toll még a hazai skanzen-country kiválóságainál sem verné ki a biztosítékot.  A két-három üresjárat ellenére is tartalmas, de főleg fickós lemez, amit mopeden sem ciki hallgatni. Max életveszélyes

 

 

3 komment

Címkék: zene kritika lemez korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr814578821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mari 2010.03.18. 10:14:59

Jó kis zene, csak a dalok nagy része elég egyforma. De az a hazai link, kitört belőlem a kacaj.

joshibarat · http://themotherroad.blog.hu 2010.03.20. 12:26:55

Egy nagyon fasza csapat nagyon fasza lemeze.

Ismeretlen_53952 2010.03.23. 13:36:46

Május 17-én Bécsben. Hátha valaki.
süti beállítások módosítása