HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trubadúrláda

2009.09.01. 16:20 rolo tomasi

Ha valakinek a hétvégére csak a Tv marad,ez alkalommal nagyon belenyúlhat a tutiba. Mazsoláztam egy kicsit a kínálatból.

Szeptember 4. Péntek

M2 22:45
Felkavar a szél/The Wind that Shakes the Barley

Ken Loach (Nevem Joe, Még egy csók) történelmi filmje a Véres vasárnap (Paul Greengrass) után talán a legjobb "írek vs rohadt angolok" mozi.
A 20-as években forrongó ír rebellisek mindennapi drámáit ecsetelő darabban Cillian Murphy kitűnő alakítása és kisemberek nyomora felőli megközelítés a leginkább megkapó motívum.
Testvérdrámának is beillő autentikus töri lecke sátáni angolokkal és keménytökű IRA-sokkal.
Egyébként 990-ért vihető a DVD.

Feiratos trailer itt

 

 

Duna Tv 23:25
A bosszú ura/Sympathy for Mr.Vengeance

Chan-wook Park (Oldboy) híres-hírhedt bosszú trilógiájának első darabja,számtalan hollywood-i vérengzés múzsája,a dél-koreai filmvilág fajsúlyos nagykövete.
Főszerepben a zseniális Kang-ho Song akit többek között A gazdatest (The Host) és A halál jele című filmekből ismerhetünk .Utóbbi talán a filmtörténet legjobb krimije, egy alkalommal majd azt is megénekeljük.
A botcsinálta emberrablásból véres revans láncolatba torkolló S.f.Mr.Vengeance hús-vér kultmozi, horrorisztikus elemekkel átszőtt kőkemény dráma. Méltó társa a nemzetközileg szénné díjazott Oldboy-nak,a megtekintéséhez ez alkalommal is erős szövésű idegrendszer szükségeltetik.
Félperverzek előnyben.
Feliratos trailer itt

 

 

Szeptember 5.Szombat

TV2 22.00
Szigorúan bizalmas/L.A.Confidential
Az 50-es évek Los Angeles-ének monumentális korrajza, James Ellroy klasszikusának veretes filmváltozata, a metropolisszá emelkedő bűnös város csatornáitól a legmagasabb politikai szintig nyúló mocskos ügyeinek kiteregetése. Végsőkig elszánt zsaruk, kurvák, besúgók, korrumpált szenátorok kavalkádja valós történelmi gócpontokkal és Brian Helgeland már-már kibogozhatatlan történeti csomóival.
Curtis Hanson rendező filmjében remekül rázta össze a gengszter mozik, a kosztümös krimik és a politikai thrillerek világát és a párját ritkító szereplő gárdát is biztos kézzel vezérli.
A film Russel Crowe és Guy Pearce csont nélkül kihasznált ugródeszkájának is bizonyult, az mellett, hogy végül Kim Basingernél kopogtatott Oscar bácsi.
Ja és mellékesen eme post írójának névadására is fény derül egy kellően fontos pillanatban. Trailer itt




Szeptember 6. Vasárnap

M2 21.00

A halál keresztútján/Miller's Crossing

Felesleges minden szócséplés, a Coen fivérek megkerülhetetlen klasszikusa, a gengszter film kategória vitathatatlanul kiemelkedő alkotása.

Mulasztása nyilvános vesszőzés terhe mellett!

Trailer itt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: tv kino rolo trubadurlada

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr24578713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2009.09.01. 16:46:54

Szombaton meg ugye focimeccs, magyar-svéd. tv-s kezdés időpontja még képlékeny. http://bit.ly/V3BJW

Ismeretlen_53952 2009.09.02. 09:06:43

szombaton meccs, 19:30 RTL Magyarország-Svédország :)

Ismeretlen_76970 2009.09.03. 20:58:44

Bocsánat, az utolsó három film valóban kötelező, de az IRA genezistörténet szubjektíve szánalom, Murphy ide vagy oda.
süti beállítások módosítása