HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Chris Isaak-Mr. Lucky

2009.04.30. 14:30 rolo tomasi

Az immáron 52 éves kaliforniai old-school macsó 7 éves sorlemez pauza után jelentkezett új albumával idén áprilisban.

A búgóhangú alfahímről én sokáig azt hittem, hogy csak profilban létezik, de az itt-ott szirupos, ám mindenképpen meggyőző munkásságát mindig is elismertem, sőt 95-ös Forever Blue lemeze kazetta gyűjteményem egyik legjobban koptatott darabja volt.

A Roy Orbison –Ricky Nelson tengelyen mozgó zenei világhoz máig makacsul ragaszkodó szörf- pop fenomén napjainkra stílusának vitathatatlan állócsillaga és immár 2 évtizede áztatja a bugyikat széles e világban.

A csávó diszkográfiáját kicsit is ismerő hallgatóság nem fog sokkot kapni a Mr Lucky befogadásakor, az új anyag rutinosan hozza a jól bevált szerelmes témákat, hol optimista hangvételben ( We’ve got tomorrow, Take my Heart),hol széttört szívvel (You dont cry like I do, We let her down) ,de alapvetően melankolikus gitár-pop kezelésben részesítve hallgatóságát.

Isaak naiv rockabilly romantikája 2009-ben éppen úgy szerethető, mint ' 91-es berobbanása idején, slágerrádiós atmoszférája, egyszerű zenei nyelvezete csöppet sem zavaró, és bár az új albumra felpasszírozott két kovbojkalapos giccs-duettet (Breaking Away. I loose my heart ) melyek abszolút mellényúlásnak bizonyulnak olyan szörnyűséges énekesek közreműködésével, mint mondjuk Michelle Branch.


David Lynch Veszett a világ filmjében felcsendülő überballada, a Wicked Game hisztérikus sikere után évekig az „egyslágeres” fiókban vergődő Isaak valójában legalább egy tucat hétmérföldes slágert tett le az asztalra, aktuális munkájából leginkább a fake-country-s Cheater’s Town és a kvintesszenciális Best I ever had esélyes a mélyebb bevésődésre.

A zenész egyébként több más TEÁOR számon is fut, színészkedik, festeget (lsd. Mr.Lucky borító legfelül), szörfözget, kedvenc itala az almalé,és aki már látta esetleg a Chris Isaak show-t tapasztalhatta, hogy a tag komédiásnak sem utolsó.


Szerencsés úr


A Mr.Lucky teljesen rendben van, ahogy Chris Isaak is akinek 50-en túl is szétreped a postaládája a házassági ajánlatoktól, de ő ezt sem veszi azért túl komolyan.

 

Milyen igaza van.

 

Kapcsolódó linkek:

Chris Isaak hivatalos oldala | Chris Isaak @ Myspace.com

Szólj hozzá!

Címkék: zene kritika lemez korong rolo chris isaa mr lucky

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr354578643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása