HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Pop mjúzik (Duffy - Rockferry)

2008.05.14. 23:10 rolo tomasi

Nem mondhatnám hogy nagy rajongója vagyok a feminista popzenének, ahol kajabálós dominák függetlenséget követelve döngölik földbe hímnemű embertársaikat, miközben csakúgy röpködnek a térerőt görbítő blődségek. Duffy ránézésre nálam ez a kategória volt , ám a művésznő durván rácáfolt kétes előítéleteimre és tisztába tette a dolgot.

Korszakalkotó aranyalbumról szó sincs, de a Rockferry határozottan kellemes munka. Amy Winehouse legnagyobb kihívója már pár éve ígéretesen nyitott bizonyos körökben (Mint Royale) és a 23 éves walesi kishölgy ugyan zsenialitásban elmarad drogkazán kolleganőjétől, de mégis kellemes színfolt a popdívák unalmas mezőnyében.

Igazából nem fajtiszta pop a Rockferry, de a soul és blues ősökből erősen meregető dallamvilág, a borozgatós, lötyögős dalocskák azért begyömöszölhetőek a kategóriába. A megasláger Mercy mellett, még legalább 3-4 potenciális "poptaritopos" szerzemény lelhető fel az anyagban (Seriuos, Stepping Stone...) és az is igaz, hogy a Suede gitáros Bernard Butler hathatós közreműködésével felvett 10 számos album minden dalát hallottuk már valahol. Sebaj, a hölgyike tud angyalian trillázni vagy akár dög módjára recsegni, vokális képességei abszolút emelik a Rockferry nívóját.

A walesi csalogánynál együtt van minden, így a produkció befektetői részről nem sok kockázatot jelenthetett, első lemeznek pedig kiugróan erős teljesítmény. A hálás brit középosztály honorálta is az erőfeszítéseket, gyakorlatilag minden második angol boldog Rockferry tulajdonos.

Mercy (live at Later...)

Duffy, Dusty Springfield-es zenei világa utat talál mindenkihez, az abszolút hallásútól a felületes botfülüig. Atombiztos választás könnyed összejövetelek- esetleg randevúk-háttérzenéjéhez, a "borszakértő - sajtfondüzős" réteg pedig a megjelenés óta nem tér magához.

Na majd megnézzük koncerten is (Rock Werchter), aztán elmeséljük mit tud a leány élőben.

Kapcsolódó linkek /Óriási rádió, jobbra fent.

Duffy hivatalos honlapja

Duffy a Myspace.com-on

3 komment

Címkék: zene kritika lemez korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr924578382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53952 2008.05.15. 11:16:29

Határozottan tetszik. Köszi

rolo 2008.05.16. 08:04:40

OFF: Mátol úgyis drágább a Sziget jegy,szivárogjunk: Jose Gonzales és Adam Green is jön,szerkesztőségünk nagy kedvencei+Kasabian is erősen esélyes. Ja és idén már nem a lakótelepen hanem stadionban lesz a horvát Radar Festival.Kéne menni,idesüss: http://www.radar-festival.com/

cornell 2008.05.16. 09:05:51

Bob Dylan,Manic Street Preachers..stb és a beugró 40 EUR!! Nálunk ez mennyi lenne? Ja, ez a Duffy nem olyan nagy szám,viszont úgy néz ki mint a fiatal BB.
süti beállítások módosítása