HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Hit me baby one more time!

2008.04.13. 20:01 rolo tomasi

A nyári fesztiválnaptárat böngészve eszembe jutottak a dicső napok, amikor Zsenya kollégával Váci úti albérletünk konyhájában válogatott zenékkel szórakoztattuk egymást és az aktuális esti bevetés felvezetéseként pattantak a borok és beindultak a muzikális időutazások.

Javarészt rock és metál (alkalmanként hip-hop) műfajú mixek boncolgatása közben kalandoztunk el az általunk hőn szeretett koncertélmény témakörbe, ki, mit és mikor látott. Semmi esetre sem terhelnék senkit érdektelen nosztalgiázással, de gyakran témázgattunk feloszlott zenekarok múltbéli teljesítményéről és arról, hogy bizony néhány klasszikus banda korán szögre akasztotta a gitárját.

Többek között kifejtettem hogy a Smashing Pumpkins-t várhatott volna amíg megnézem őket élőben valahol, Zsenya meg-teljes joggal- azonnal előjött a Rage Against the Machine-nel.

Azért filózgatok erről manapság, mert úgy gondolom a közelmúlt történései alapján aktuális a dolog.

Tavaly nyáron sikerült az összeverbuvált Smashing-et végig ugrálnom a Novarock-on (a Cherub Rock-ért érdemes volt világra jönni) és bizony bitang jó bulit csaptak a "tökök".

Láss csudát: idén pedig ugyanott RATM!

Aztán az újra funkcionáló The Verve is ott lesz labanc bulin, és ki gondolta volna, hogy a Sex Pistols húzza majd alánk a Szigeten.

Lesz (van) Breeders, Portishead, Weezer, Ace of Base(!) lemez, Jesus and the Mary Chains, The Police, Happy Mondays és Led Zeppelin turné, meg ilyenek...

Van-e művészi létjogosultsága a zenekari összeállásnak vagy csak dollár jelek pörögnek a szemhéjak alatt? Mélységből előtörő kreatív energiák ezek, vagy csak újramikrózott anyagi törekvések csupán?

Újra nyitják a csapot?

Néhány esetben egyértelmű, hogy a belassult cash-flow-ról szól a dolog (Spice Girls, Guns'n Roses), nem is beszélve a búcsúkoncertekről, de azért érdemes lehet listát gyúrni olyan feloszlott bandákból, akiket szívesen látnánk újra ügykezelni a színpadon vagy a stúdióban.

Magam részéről az alábbiakra befizetnék:

Stone Roses

Faith No More

The Smiths

16 Horsepower

Skunk Anansie

The Pogues

House of Pain

The Pharcyde

Soundgarden

 

Lehet közösen szellemet idézni!

8 komment

Címkék: zene koncert rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr74578366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenya · oriasi.freeblog.hu 2008.04.14. 07:06:07

Akkor kezdem: Jane's addiction. Navarrót már láttam ugyan, de akkor fosott a csilitől:)

Ismeretlen_53615 2008.04.14. 12:41:01

saigon kick, jesus lizard, bon scottos ac/dc, led zep így elsőre. fel nem oszlottak közül: rush, yes (a hetvenes évekbeli), sonic youth, magellan, phish, ...

Ismeretlen_53952 2008.04.14. 14:28:52

Stone Temple Pilots, The Jam/Paul Weller, The Beautiful South/The Housemartins/Paul Heaton, The Stone Roses...

lobo 2008.04.14. 18:05:15

Így hirtelen a felsoroltakon kívül: Blur

rolo 2008.04.14. 18:58:10

Tessék Toszi: http://www.stonetemplepilots.com/index.php?module=tour

csíbor 2008.04.14. 20:50:12

Valaki még hallgat rajtam kívül skunk anansie-t? De jó.

toszi 2008.04.14. 22:04:51

Rolo, nézegetem, köszi. Látom az indianapolisi koncerttel kapcsolatban a helyi "fanok" már nyilatkoztak is, igaz ném keserő száj ízzel: I think what they are failing to mention is that this is part of the Carb Day celebration, relating to a weekend of racing activities. Last year it was Kid Rock and it was unpleasantly packed with only one way in and out from the stage. Most people couldn't see a thing...or get anywhere close to the stage. Yes, tix are cheap...but it won't be the 'normal' concert experience. It could even be an abbreviated set. Despite the negatives associated with Carb Day...I'll be there! Magam hasonló képpen tudtam be Jessica Simpsont valamint a Hootie & the Blowfish-t...mint koncert élmény...igaz akkor az Daytona volt.

Ismeretlen_72212 2008.05.09. 11:11:30

a weezernek külön örülök
süti beállítások módosítása