HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Give me the MIC!

2008.02.17. 15:00 rolo tomasi

Scarlett Johansson manapság a legizgalmasabb színésznőnek számít Hollywoodban, a 24 éves sztár lába előtt hever a fél világ, legalább is a férfi része. A karrierjét ügyesen építő kishölgy sikerei ellenére nem hagyott fel énekesi ambícióival és hamarosan megjelenik első albuma, melyen kedvenc Tom Waits(!) dalait prezentálja többek közt David Bowie közreműködésével. A szerep nem új számára, tavaly már énekelgetett a Jesus and the Mary Chain feltámadásakor a kaliforniai Coachella fesztiválon. Ismerve Woody Allen kedvencének adottságait a dolog akár jól is elsülhet.

Scarlett&Woody

Ha egy ismertebb színművész zenebonára adja a fejét az mindig hírértékű dolog, a végtermék minősége azonban a klasszis és a zenebohóc szint közt bármi lehet. Mazsolázunk egy kicsit a filmvászon mellett a zenélésbe is belekóstoló előadók lemezeiből.

Haladjunk a csúcsteljesítményektől a hígfos kategóriáig:

Charlotte Gainsbourg------5:55 (2006)

Személyes kedvencünk olyan genetikai hátszéllel rendelkezik (Jane Berkin-Serge Gainsbourg), hogy amibe belevág abból csak jó dolgok kerekedhetnek. Nemcsak filmes termése egyedülálló (Cement Garden, Jane Eyre, 21 Grams, The Science of Sleep) de 1 az Air zenekar és Jarvis Cocker közreműködésével készített lemeze 2006-ban sokáig vezette a francia albumlistát.

Charlotte és a szülők (Jane Berkin-Serge Gainsbourg)

...

A 37 éves brit-francia hölgy egyszerűen elragadó, kifinomult stílusa mértékadó lehet főállású popdívák számára is. Szegényke épp túl van egy agyműtéten egy szerencsétlen vízisíelés folyományaként, de hamarosan teljesen felépül.

Charlotte Gainsbourg - 5:55 (Youtube.com)

...

Coconut Records-Nighttiming (2007) 

Jason Schwartzman (fenti kép) különös aurájú emberke, filmes szerepeiben minden alkalommal elvarázsolt, különös figurákat formál. A Coppola család tagjaként (anyja: Talia Shire, unokatesók: Nick Cage, Sofia Coppola) már az anyatejjel magába szívta a művészi hajlamokat és fiatal színészként Wes Anderson és tsai közelében sürgött-forgott (Rushmore, Spun, Marie Antoinette, Darjeeling Limited).

2007-ben Coconut Records fedőnév alatt készített egy lemezt amely pehelykönnyű dream-pop dalokat tartalmaz és baromi jó anyag.

Coconut Records-West Coast

Tenacious D- Tenacious D (2001)

Metálkabaré, fergeteges stílus paródiák, 2 lemez (az első tökéletes) és egy zseniális, hiánypótló film. Jack Black és Kyle Gass projectje pár év alatt mítoszt teremtett, és nagyban csiszolt a rocker társadalom renoméján.

Tenacious D-Wonderboy

 

Vincent Gallo--Recordings Of Music For Film (2002)

A független filmezés hercege,a színész-író-rendező és nem utolsó sorban zenész fenegyerek igazából egy lenyűgöző tehetségű, nyughatatlan művész. Filmszerepeket leginkább alacsony költségvetésű vagy saját produkciókban vállal ( Buffalo 66, The Brown Bunny,Temetés) de előfordult néhány ismertebb darabban is (Nagymenők, Arizoniai álmodozók) illetve rendszeresen koptatja a színházi deszkákat is.

Zenei munkássága is leginkább underground körökben ismert, azon belül is a rock és a trip-hop keveréke némi elektronikával vegyítve. Tud a csávó!

http://www.vincentgallo.com/

Juliette Lewis and the Licks--Your speaking my language (2005)

Gondolom nem kell bemutatni a csajszit.Pályája elején megtalálták a komolyabb karakterszerepek, de az elmúlt 10 évben vékonyodik a jég a lába alatt Hollywoodban. 2003 óta dübörögteti punk-rock zenekarát, és ahogy az elvárható Iggy Popp körösztlányától, élőben szétszereli a színpadot.

Lemezeik nem szóltak nagyot, de Juliette pályaváltoztatása eredményesnek mondható.

Juliette Lewis & The Licks - Hot Kiss

 

Bruce Willis-The Return of Bruno (1987)

Jöhetnek a pozőrségből vagy saját szórakoztatásukra dalolászgató színészek. A 80as-90es évek színész sztárjai közül talán a Bruce Willis próbálkozásai kaptak a legnagyobb visszhangot. Blues zenekarával turnézgatott is egy ideig, és 2 lemezt is kiadott melyeken ismertebb soul dalokat adott elő -mára kissé megfakult- rosszfiús sármjával fűszerezve.

Under The Boardwalk

 

Don Johnson---Heartbeat (1986)

Hasonlóan fenti kollégájához a 80-as évek végére kultikus sztárrá emelkedő (Miami Vice) deres csődőr gondolt egyet és a popszakmában is kipróbálta magát. Kiadott 2 lemezt és a Heartbeat című slágerrel komoly listák (Billboard) éllovasai közé is bekerült. Aztán tv-és skatulyába került és szép fokozatosan bebukott mindent, Tarantino igazán rehabilitálhatná már.

Don Johnson - Heartbeat (1986)

 

Eddie Murphy--Party all the time

Ez már perverz kategória. Ezért kijárt volna 2 év Folsonban.

Eddie Murphy/Rick James - Party All The Time

 

Steven Seagal---Girl it's allright

A harcművészet,a method-acting és a zenei talentum  jól megfér egymás mellett:)

Steven Seagal - Girl it's allright

 

Biztos van még sok hasonló próbálkozás, most a két végletet próbáltam megjeleníteni.

Az igazán botrányos dolgok persze akkor történnek amikor a zenészek érzik szükségét a színjátszásnak, az is megérhet majd egy post-ot.

12 komment

Címkék: zene kritika korong rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr184578338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indie · http://indieanajones.freeblog.hu 2008.02.17. 18:37:40

ha Jason Schwartzman...akkor már inkább a Phantom Planet-et említeném, ott is elsősorban a khmm...híres O.C. főtémát, a California-t.

lobo 2008.02.17. 20:47:05

Amikor először láttam eredeti Bravo magazint 1986-ban, Don Johnson volt a címlapon, évekig azt hittem, hogy ő igazából egy énekes, aki kipróbálta magát színészként a MV-ban. Legalábbis én így értettem a cikkekből. Már akkor is jól beszéltem németül... L.

Ismeretlen_53952 2008.02.17. 20:56:51

Nekem David Hasselhoff - Looking for a Freedom-ja előbb megvolt, mint a Baywatch... http://www.youtube.com/watch?v=Cejq10jZ0kQ

Emylia · emyliagreen.freeblog.hu ; greenemy.freeblog.hu 2008.02.18. 12:58:37

A Steven Seagalnak tetszett a zenéje. Jó-jó kicsit nyálas, de azért cuki.

bubo 2008.02.18. 15:12:44

A magyarok közül is van azért számos jobb-rosszabb példa: Für Anikó, Psota Irén,Udvaros Dorotty és a Gergely 'Emanuel' Róbert...

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.19. 11:45:25

Bruce Willist hallottam régen szájharmónikázott. Jól csinálta. Eddie Muprhynek nemrég hallottam a Party all the time számát, jobb volt ,mint a Sharam verzió

rolo tomasi 2008.02.19. 13:14:50

A profik közül való még a Bacon Brothers frontembere Kevin: http://www.youtube.com/watch?v=FVO2W60XzLg&feature=related Na és persze Russel: http://www.youtube.com/watch?v=tIzxoITH2Hg

Hugi 2008.02.19. 16:35:17

..s amikor celebek irnak konyvet? Paris Hilton? Gyozike? asszem az osszes volt BB lako etc. Ez is megerne egy cikket, nem? Irodalom van hozza. Bar ahhoz, hogy teljes erteku beszamolot irjon valaki el is kellene olvasnia ezeket a konyveket, nem tudom melyik oriasiblogos vallalkozna ra.

Ismeretlen_53952 2008.03.08. 01:25:14

Olyan van, hogy a Rolling Stone olvas minket? Ezt figyeld: http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2008/03/07/photo-gallery-actors-athletes-and-others-try-their-famous-hands-at-music/ Jelzem a Te cikked Rolo 1 hónapja született...

rolo tomasi 2008.03.08. 08:42:20

Bedolgozok nekik is

toszi 2009.06.24. 23:41:50

kollégák, erről ti hallottatok már? http://www.myspace.com/kevincostnerandmodernwest

Zsenya · http://oriasi.freeblog.hu 2009.06.25. 06:22:32

Ez a Kevin, ez a Kevin... Nem is rossz, westernben erős a pasas:).
süti beállítások módosítása