HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Foxboro Hot Tubs

2008.01.09. 00:30 toszi

A Green Day-t sokan és sokszor fikázták, de amíg ők 15 éve ezért simán leköptek, addig ma az orrod alá dörgölik a bankszámlájukat és kiröhögnek. Rosszabb esetben mindhárom. Pedig ők is csak eklatáns példái, hogyan lesz az urbánus punkból rágógumi, végül középutas rock. Igaz legutóbb egy politikus hangvételü koncept albummal virítottak. Mindezt párhuzamosan az eladási statisztikák meredek emelkedésével.

Szóval sláger-punk, az évek során egyre csiszolódó hangzással, sztár-producerekkel, és mímelt akcentussal. Hát istenem ők nem hősi halottakkal és vénából kiálló tűvel klasszicizálódnak.
Ez eddig akár védőbeszédnek is beillene, pedig semmi szükségük rá. Pláne ha a jó "öreg" Billy Joe kaszakeze is beindul...
Ezért a lényeg: A 2008-ra ígért új Green Day lemez munkálatai során a srácok nagyon jól érezhetik magukat a stúdióban, vagy egyszerű túltermelési válságról van szó. Mindenesetre FOXBORO HOT TUBS álnéven, egy hat számos lemezt tettek elérhetővé a neten. Hivatalos fórumokon kötik az ebet a karóhoz, hogy semmi közük a dologhoz. Hát persze hogy ez is csak a show része. Kezdetben három szám volt meghallgatható a Myspace oldalon. Majd dec. 8-án a banda (Foxboro Hot Tubs) hivatalos honlapjáról volt letölthető - öt napig - a teljes "album". Hatvanasokat idéző hangzás, garázsrock, sistergő álklasszikus riffek. Mindez megspékelve együtténeklős vicces vokálokkal.
És hamár retró, arra is ügyeltek hogy a háttérben valaki időnként rákönyököljön az orgonára.
A képen Kitten Natividad és Russ Meyer beállítják a fényeket
Mindez csuklóból, pimaszul, mindössze bő negyedórában.
A dalok mindegyikét klasszikus filmekből beollózott szövegrészlettel vezetik be. A "Nem félünk a farkastól"-ban nem érzem a potenciális párhuzamot, viszont a jó öreg Russ Meyer megidézése már helyénvaló, lévén hogy gigaméretű mellek tömeges celluloidra vitele - a hatvanas években - már önmagában pop/punk.

A hármas számért az Oasis, a négyesért meg a komplett "The" vonal vádolhatná őket plágiummal. De erre már csak azért sem lesz szükség, mert valószínűleg egy folytatások nélküli, egyszeri gegről van szó. Mindenesetre szimpatikus gesztus, hogy a dalok nem a kukában kötöttek ki hanem a lejátszómban. Ingyé. Ha épp leülőben van a pótszilveszteri buli, jöhet a Foxboro (és Russ). A teljes anyag meghallgatható az Óriási Rádióban.

3 komment

Címkék: zene korong zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr474578311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_76970 2008.01.09. 16:11:50

Egyébként, Toszi, hogy fogod majd élvezni a linkjeid bannercserés lekövetését, nyihi. Szóval egyszer leálltok majd ti is a csikicsukival? :P

Ismeretlen_53952 2008.01.09. 16:39:41

Még nem gond, ha megunom csak szöveges lesz..azt csókolom...látom te sem vagy már up-to-date :)

lobo 2008.01.09. 17:20:36

hogy mi van pontosan????
süti beállítások módosítása