HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Trailerpark

2007.11.06. 00:15 rolo tomasi

Az alábbi filmekre szerintem mindenképp érdemes jegyet váltani, reméljük eljutnak hozzánk is hamarosan:

Youth without youth
r: Francis Ford Coppola
sz: Tim Roth, Bruno Gantz

A 10 évente forgató mester egy román regény kedvéért ült ismét a rendezői székbe a film jelentős részét Romániában forgatták nagy részben helyi színészekkel. A történet a 2.világháború környékén játszódó misztikus love-story melynek főhőse Dominic professzor (Tim Roth), aki nyelvész. Kutatásai közben nagy felfedezést tesz... Néhány európai fesztiválon már bemutatták a filmet s az első reakciók igen változatosak.

 

A Keresztapa rendezője most bizonyíthatja formátumát, hiszen legutóbb ő volt aki egy interjúban földbe döngölte egykori színészeit: Al Pacino-t, De Niro-t és Jack Nicholson-t fáradtságukért és motiválatlanságukért. 

Bemutató: valamikor 2008-ban
Vadiúj trailer: ITT

 

Love in the time of Cholera-Szerelem a kolera idején
r: Mike Newell

sz: Javier Bardem, John Leguziamo, Benjamin Bratt

Az ünnepek környéki kötelező szívrepesztés idén színvonalasnak ígérkezik. Marquez világirodalmi remekművét végül bevállalta a filmes világ, bár nem könnyen adaptálható darab. Az emberöltőt átívelő szerelmi történet egy párról szól, akik bár gyermekkoruk óta szerelmesek, egy életen át várniuk kell egymásra a korszak és környezetük korlátai miatt ... Mike Newell már többször bizonyította, hogy jól ért a stílusok közti váltásokhoz (Négy esküvő és egy temetés, Donnie Brasco, H.P. és Főnix Rendje), ezúttal mégis kemény fába vágta a fejszéjét. A 40 milliós produkcióval szembeni elvárásokat nehéz lesz megugrani, bár ebben segítségére van kitűnő gárdája, élükön az egyedülálló színész zsenivel, Javier Bardem-el. Bemutató: November közepén, nálunk soon.

Az ajánló alapján a 100-as zsebkendő indokolt a moziban

 

Funny Games
r: Michael Haneke

sz: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbett

A tavalyi év egyik legjobb filmjének (Cache) osztrák rendezője saját 97-es európai thrillerének remake-jét készítette el Hollywoodban. A vérfagyasztó moziban egy család nyaralásába csöppen bele 2 kedélyesnek látszó idegen a szomszédból, akik aztán vérremenő játszadozásba kezdenek megrettent áldozataikkal... Az eredeti film idegborzoló hangvétele remélhetőleg megismételhető, mindenesetre Haneke feszültségteremtő képessége és a színészek kvalitása komoly színvonalat sejtetnek.

Bemutató: 2008 március
Ajánló:
pedig itt

 

{Rec}
r: Jaume Balaguero

sz: Javier Botet, Manuel Bronchud...

Két balul sikerült horror film után (Darkness, Hideg csontok) a spanyol rendező ezúttal különleges élményt ígér. A barcelonai tűzoltókat  helyszínre kísérő forgatócsoport borzalmas felfedezést tesz....és miközben életükért küzdeneka kamera mindent rögzít....A home-made horror kategóriába sorolható zombifilm fesztiválközönsége ki-be rohangált a vetítés közben. A beszámolók egész durva ijesztgetésről szólnak. Az ál- dokumentarista környezetben forgatott moziban törekedtek a  hiteles látványvilágra. Bár mára talán már kicsit elegünk van a kézikamerás rángatózásokból, ezt a filmet még bevállaljuk.

Bemutató:November

Ajánló : ITT

Nézőtéri reakciók a filmfesztiválon! Nagyon jó, nézzétek meg!

 

Control
r: Anton Corbijn

sz: Sam Riley, Samantha Morton

A Joy Division zenekar stílusteremtő munkássága és hatása a mai rockzenére elvitathatatlan.

A későbbiekben New Order-ré formálódó csapat első énekeséről, Ian Curtisről forgatott fekete-fehér játékfilmet a híres fotós és kliprendező Anton Corbijn. A 23 évesen öngyilkosságot elkövető Curtis vívódó személyiségének, szunnyadó zsenialitásának emléket állító  filmben egy kezdő színész (Sam Riley) nyújt lenyűgöző alakítást, míg felesége Deborah szerepében a kortárs színésznők talán legjobbja Samantha Morton.

 

 A. Corbijn többek közt a  Depeche Mode a U2 valamint a Nirvana és a Metallica  klipjeinek direktoraként elhíresült reneszánsz ember állítólag olyan kitűnő munkát végzett, hogy a New Order tagok belementek a közös promótálásba, sőt  a Joy Division lemezei is megjelennek újrakevert változatban. Az infók szerint brutálisan őszinte, megindító film, jómagam nagyon várom. Bemutató: Nálunk jövőre talán

Ajánló pedig itt!

 

No country for old men

Múltkor már elemeztem, hogy mennyire várom az új gyilkolászós Coen Bros. filmet, nézzétek meg a 18 éven felülieknek vágott ajánlót: ITT

Javier Bardem-el és az ő gyilkos palackjával...

 

 

 

 

 

7 komment

Címkék: kritika film kino rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr7219209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pi 2007.11.06. 11:22:59

Hijnye a hispán horror ütősnek néz ki,rendesen síkítoznak a nézőtéren!:)A Funny Games is nekem valónak tűnik!

Zsenya 2007.11.06. 11:57:58

Nekem meg Coenék és corbijn

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.11.06. 12:06:58

A srác, Sam Riley a Corbijn filmből a 10,000 Thing nevű leedsi zenekar énekese...
www.myspace.com/10000thingsleeds

Itt akár bele is lehet hallgatni:
www.10000things.org.uk/downloads.htm

rolo tomasi 2007.11.06. 15:14:32

Corbijn nagyon tud, néhány szép emlékű video:
Garland Jeffreys!!
www.youtube.com/watch?v=zdaVPLnxae4
Depeche Mode
www.youtube.com/watch?v=2yULYoX50a4
Nirvana
www.youtube.com/watch?v=5FALDKOLqJ0
Henry Rollins!!
www.youtube.com/watch?v=_vgQalXaIxs

flynn · http://netric.wordpress.com 2007.11.06. 15:19:57

jóknak tűnnek! emlékeztess majd rolo, ha lesznek moziban is! :)

Mari 2007.11.07. 13:04:20

Tim Roth jöhet minden mennyiségben.Marquez is, habár nehezen tudom elképzelni filmen, de hajrá.

rolo tomasi 2007.11.07. 15:55:54

Nagy örömömre Tim Roth belehúzott mostanság.
A fentieken kívül lesz még a Hulk folytatásában és Tarantino világháborús filmjében az Inglorius Bastards-ban:)
süti beállítások módosítása