HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

A megtört rokker (SIXX:AM - The Heroin Diaries)

2007.10.31. 15:58 toszi

Csak azért, mert már egyszer itt az Óriásin is ejtettünk szót a hair-metal bandákról, hadd hívjam fel a figyelmet néhány sorban egy egészen friss gyöngyszemre:
 
A szebb időket megélt Mötley Crüe zenekar oszlopos alapítója, Nikki Sixx, (született: Frank Carlton Serafino Feranna, Jr. ) amolyan celebszerűen könyvet jelentetett meg "The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star" címmel. A könyv gyakorlatilag naplórészleteket közöl, melyeket a rocksztár 1986 és '87 között vetett a rózsaszín kapcsosba. A nyilván sokkoló írásokat  fekete-fehér fotók és művészi alkotásoknak titulált skiccek teszik még megrázóbbá. Ja! A könyvnek van egy light verziója is, hogy a tini csajok is fogyaszthassák, elvégre haladni kell a korral. A könyv egyébként a New York Times könyvlistáján a megjelenés hetében a 7. helyről indult. Volt felhajtás 1000-el... A mester mindenkinek maga olvasott fel részleteket és személyesen mesélte el, hogy a drog rossz dolog. (hamarosan hasonló témában jelentet meg könyvet: Slash, Ron Wood, Keith Richards)

Éééés! A könyvhöz van Soundtrack is. Hát! Ez olyan nem rossz, de mégis olyan semmilyen rockzene... unalmas szólókkal és riffekkel, ezerszer hallott dob/basszus alapokkal... A klippes dal azért persze egészen jól meg van csinálva. Life is Beautiful (a teljes anyag az óriasi rádióban...)
 
Azért mindenki hallgassa meg egyszer, hogy tudja, lássa: hogy vannak olyan kiöregedett zenészek, akiknek már az égadta világon semmi nem jut az eszükbe.. innen már csak egy lépés a Celebrity Big Brother.
 
Más: Most olvasom a Rolling Stone magazinban a tutit: Axl Rose (Guns 'N' Roses) összeállt Sebastian Bach-al (ex-skid row), illetve fordítva, merthogy Mr. Bach-nak szólólemeze jelenik meg novemberben Angel Down címmel, melynek 3 dalában Axl "akit-pofánvágott-Tommy-Hilfiger" Rose is vokálozik. Biztos szupcsi lesz.



Axl egyébként továbbra is készül kiadni a valószínűleg soha meg nem jelenő "Chinese Democracy" -t, melyről a RS szerint Bach (született: Sebastian Philip Bierk), aki az ősszel majdnem  megnyerte a  Celebrity Rap Superstar néven futó MTV reality show-t, így nyilatkozott (eredetiben):
“I’ve heard Chinese Democracy and it rocks, dude. In fact, I sing on one of the songs, ‘Sorry.’ He’s so prolific, dude, that he’s recorded enough material for at least three albums, and it’s all fucking awesome. It has the rawness and the power of Appetite For Destruction, but it also has the grandiosity of ‘November Rain.’ It’s just fucking awesome.”

Má' mi is nagyon izgulunk.

11 komment

Címkék: mti toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr23214368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomasi 2007.11.02. 21:36:48

Egyébként Zsenya kollégával hallottuk S.Bach-ot talán tavaly a Novarockon.Istentelenül vonyított a csávó és olyan hangos volt hogy elszakította a nadrágunkat 100 méterről..

Zsenya 2007.11.06. 12:05:06

Amit Axl a Chinese Democracy-val művel, az KÁBÁRÉ. Lesz még ő az m1-en lottóshow vendég...

Zezette 2008.01.04. 13:07:20

Te biztos ugyanazt a Sixx:A.M. cd-t hallgattad mint mások? A könyv nem nagy szám, de a cd állati jó

Rastinha 2008.01.31. 18:21:48

Nikki Sixx-re azt mondani,h "kiöregedett zenész, akinek az égadta világon semmi nem jut eszébe..." nagyon nagy zenei tudatlanságra vall... A könyv szuper, a CD pedig hibátlan! A szólók és a riffek nem hogy nem unalmassak, hanem egyszerűen mesések!

spooky 2008.02.08. 06:38:41

A könyv zseniális,a dalok pedig nagyszerűen egészítik ki.Nem hiszem,hogy Nikki Sixxnek 50 évesen valami forradalmian új dologgal kellene előállnia a roczenében.Ő már megtette ezen a téren a magáét.
Aki pedig szeretné elolvasni a könyvet(érdemes!),de nem tud angolul,annak: glam.profiaudio.hu/heroindiaries/

toszi · http://oriasi.freeblog.hu 2008.02.08. 11:16:43

Na srácok akkor lassan meg fogtok győzni. Másrészt nem akartam senkinek a lelkébe gázolni. Nekem nem tetszett azt Jó Napot!

Nyilván másnak meg más nem tetszik.

A könyvlinket meg köszi

Olvasom

Andrew CC 2008.02.17. 16:30:10

Hat nem ertelek! Ez az album az utobbi 10 ev legjobb lemeze a konyv meg lebilincselo! De mindenkinek megvan a sajat velemenye.

B 2008.10.29. 09:34:02

nem tud semmi újat nyújtani? a mötley crüe új lemezét is mint mindegyiket szinte ő egyedül írta, van egy ruhacége, ezenfelül elég jól tartja magát korához és a múltjához képest. nem sokan élték volna túl azt az életmódot amit ő végig csinált

minyimaaa 2011.09.03. 12:06:52

tehát:

1. kicsoda "A szebb időket megélt Mötley Crüe zenekar oszlopos alapítója, Nikki Sixx"

2. könyv "amolyan celebszerűen könyvet jelentetett meg "The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star" címmel. A könyv gyakorlatilag naplórészleteket közöl, melyeket a rocksztár 1986 és '87 között vetett a rózsaszín kapcsosba."

3. én valami tv-dokuról is hallottam..

+ van itt egy wikis oldal is:
en.wikipedia.org/wiki/The_Heroin_Diaries:_A_Year_in_the_Life_of_a_Shattered_Rock_Star
süti beállítások módosítása