HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Fülcumi, nosztalgia hullám

2007.07.23. 23:29 toszi

Nyilván mint másnak, nekem is vannak olyan alapvetések az életében, amiket bármikor akárhányszor meg tudnak nézni.

Na az egyik ilyen kedvencem, valamennyi Sherlock Holmes és Poirot feldolgozás mellett a Verne Gyula (hihi…néha azért még hallom így…) által jegyzett 80 nap alatt a föld körül
1989-es változata a feledhetetlen Pierce Brosnan-el Phileas Fogg szerepében és olyan mellékszereplőkkel, mint Peter Ustinov (zseniális -mint mindíg- alakítja Fix nyomozót) és  Eric Idle, mint Passepartout a kétbalkezes francia inas. Érdekes, hogy az egész világot átkaroló üldözősdit többek között a baráti Jugoszláviában forgatták, angol-amerikai-olasz-NSZK no és persze az imént említett jugoszláv koprodukcióban. (Lehet, hogy egy zombori cipővásárlás alkalmával találkoztunk is?)
Aki látni szeretné milyen volt nem James Bondnak Mr. Brosnan az pattintson a Dunára, pontban 14:00-kor.

Aztán este "Önök Kérték"...ami nekem mindíg örök rejtély marad...mármint, hogy miként élhette túl az elmúlt "néhányszáz" évet.Szerintem nincs szánalmasabb, mint egy kívánságműsor légyen az TV vagy RÁDIÓ....


Helyette tudom ajánlani a  Gyilkosság az Orient Expresszen-t a Zone Europa-an.
Talán az egyik legjobb Agatha Christie feldolgozás amit valaha láttam, olyan nevekkel, mint: Sean Connery, Albert Finney, Michael York, Vanessa Redgrave, Anthony Perkins, Ingrid Bergman avagy Jean-Pierre Cassel (na kinek a papája?)...asszem erre szok mondani, hogy sztárparádé...ja és aki ott középen a földön csücsül az a rendező Sidney Lumet...

6 komment

Címkék: trubadúrláda toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr7123987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benya 2007.07.24. 12:11:30

Akinek van e heti színes rtv-je,érdemes kinyitnia a 8.-ik oldalon..Fél oldalas hirdetés a Balaton Sound fesztiválról..Gratulálunk,az indoklásért 10 pont adható:)

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.07.24. 12:31:57

apropo,
köszi a beszámolót...nem feledkeztünk ám meg róla...majd jó ki is tesszük.

lobo 2007.07.24. 12:52:40

Fura, hogy összefonódik a Monthy Python ezzel a Verne regénnyel, a múltkor egy hétvégi kiruccanásra vettem meg a Michael Palin vezette sorozatról készült könyvet, az is nagyon jó (A csajom nemigen értette, hogy miért vihogok fel a nyugágyban kétpercenként).
Mellesleg megjegyzem, és itt OFF következik, hogy beköltöztünk, lassan elrendeződünk, úgyhogy reszkessetek, jönnek újra a hozzászólások. :)
Hallgassatok The Good, The Bad and the Queent, sokat, mert nagyon jó. Asszem őket várom a legjobban a szinyón.
L.

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.07.24. 15:06:42

Nyilván Palinnak is bejött a Verne regény, vagy csak nem akart lemaradni Idle mögött...valahogy részt kívánt Ő is magának.Ha nem, mint szereplő akkor, mint egy jópofa csináld magad remake.
Érdekes egyébként és ezt olvastam valahol, hogy Michael Palin jelentősebb hírnévre tett szert dokumentumfilmjeivel, mint a Python csoporttal...igaz ha nincs ez utóbbi, akkor nyilván dokuk sincsenek.

Benya 2007.07.24. 15:12:20

Ok,Toszi..Bocs a késésért,nem volt ídőm megírni..

rolo tomasi 2007.07.24. 18:31:05

Nem bocs!!
süti beállítások módosítása