HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Oasis büfé

2007.11.29. 00:30 toszi

Volt anno a 90-es években Baján egy lemezbolt a Grauaug utcában. A nevére sajnos nem emlékszem, nyilván a találó „cd-kazetta” nevet viselte, persze nem is ez a lényeg. A boltban kurvára illegálisan, kazettára másoltak és terjesztettek minden olyan cd-t, amit árultak. Naná, hiszen az egész városban 5 cd lejátszó létezett. 

De komolyan. Csak be kellett mondani a címet, amit az eladó feljegyzett, majd max 1 hét elteltével meg is érkezett a hangzó anyag, hogy aztán egy 60 perces tdk szalagon nyerje el végső helyét. Na így jutottam én hozzá az első Oasis lemezemhez. Meg is lettem fertőzve alaposan. Hordozom a vírust. Megvan szinte minden amihez hozzá lehet férni...például hamarosan az alábbi:

A nem oly rég (október 29.) megjelent dupla DVD ugyan még nincs a tarsolyban, de az anyagot már láttam és csakúgy mint minden Oasis anyag a "Lord don't slow me down" turnéfilm is lehengerlő. Láthattam, hiszen a felvételek a 2005 májusától, 2006 márciusáig tartó "Don’t believe the Truth" világkörüli turnén készültek s még abban az évben, ha kissé megvágva is, de egyszeri alkalommal New Yorkban a kiválasztott/sorsolt rajongóknak a CMJ Film Festival keretében bemutatták. Később a filmet a brit Channel 4 is műsorára tűzte. Na ezt láttam és rögzítettem én is. 

A most kiadott digitális anyagot további 40 perccel megtoldották és mellé tettek egy 2005-ös Manchester Stadium-ban rögzített anyagot is. Van mit nézni tehát bőven. A rendező természetesen itt sem ismeretlen, igaz Baillie Walsh neve csak reklámfilm és video klipp rendezőként ismert. (Inxs-Taste it, Massive Attack – Safe from the Harm, New Order - World )

Mondanám, hogy a dvd tele van extrákkal, de az az igazság, hogy maga az egész egy nagy egybefüggő extra. Minden felvétel kézikamerás és apróbb megszakításokkal, de szinte végig fekete-fehér, hangsúlyozandó az amatőr érzetet, ami persze kamu. Ami meg színes az olyan, mintha Super8-ra készült volna, de nyilván nem az, csak a koncepció része.

Walsh ott volt az első sajtótájékoztatótól az utolsóig. Minden Oasis-es belső rendezvényen, folyosói beszélgetésen, koncerten és olyan szögből filmezett, mintha valami Londontól Tokióig érő gigantikus Big Brother show-t néznénk. Van itt minden, mint a piacon: szülinapi buli, városnézés, foci parkolóban, Dj Liam Gallagher…tömérdek interjú, fotózás…reptérről ki, turnébuszba be. Megtudhatjuk, hogy Liam nem vegyül a zenekarral/tesójával csak ha muszáj és kiegyensúlyozott ha csaja és fiúgyermekének anyja Nicole Appleton (All Saints) a közelében van. Noel pedig igazán jó fej. Leglábbi is a filmben. A többiek meg csak asszisztálnak ahogy kell Gallagheréknek.

A tesók által kiválasztott előzenekarok (Kasabian, Jet) pedig csak örülnek, hogy részük lehet a nagyszabású felhajtásnak. A tömérdek koncertfelvétel mellett az anyag része a címadó „Lord don’t slow me down” is, melyről Noal „szerényen” csak úgy nyilatkozott: „…olyan, mintha a Who a Yardbirds és a Jeff Beck Group hangzása lenne a dalban összegyúrva…"

Lord don't slow me Down

Summa summarum aki amolyan ál-kandi módszerrel szeretne a kulisszák mögé látni az szerezze be a lemezeket, mert nem fog csalódni, arról nem is beszélve, hogy csupa klassz dalt hallhat...

 

  

6 komment

Címkék: kritika dvd toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr404578292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsenya 2007.11.29. 18:25:15

sztem simán csak "lemezbolt" Volt a neve. Emlékszem a gülüszemű lepattant eladóra, aki csodák-csodája csuklóból vágta a Soundgarden diszkográfiát. Többek között..:)

rosicky manó 2007.11.29. 20:34:44

Ezt láttátok/hallottátok már? http://www.audioporncentral.com/2007/11/snoop-dogg-sens.html

lobo 2007.12.01. 01:38:59

Az egyik kedvenc Oasis-sztorim, amikor totál bepörögve (nem kávétól, gondolom) leszállították őket az Ausztráliába menő repcsiről, és a vita közben Liam a csak annyit mondott: I'd rather walk... http://hk.youtube.com/watch?v=sDYPxl8IdLo Állatok! L.

lobo 2007.12.01. 02:02:59

Bocs, ezeket muszáj bemásolnom, idézetek a fivérektől: Liam: - I suppose I do get sad, but not for too long. I just look in the mirror and go, 'What a f***ing good-looking f*** you are.' And then I brighten up. - On Victoria Beckham: She can't even chew gum and walk in a straight line, let alone write a book. - You see pictures of Bono running around LA with his little white legs and a bottle of Volvic and he looks like a fanny. Noel: After a public fall-out with the members of Oasis, Noel Gallagher was reported to have referred to Robbie Williams as "the fat dancer from Take That". - 'Kylie Minogue is just a demonic little idiot as far as I'm concerned.' Mondom: állatok! :) L.

zsenya 2007.12.01. 09:32:33

Liam Kb 10 éve az usa turnén berágott, és azt mondta "Nem játszok ezeknek az idiótáknak, inkább hazamegyek és veszek egy új házat..."

rolo tomasi 2007.12.03. 15:58:54

Itt is egy kis Gallagher bulvár: http://www.youtube.com/watch?v=tRwaXmIRTiE
süti beállítások módosítása