HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Hát szarom én a pénzt?

2007.02.13. 22:40 *toszi*

       Azon már senki sem csodálkozik, hogy létezik a Barátok Közt-ön és a brazil/venezuelai (akármilyen) túl is sorozatvilág…azon viszont néha vakarom a fejem, hogy ha már megveszik a kereskedelmi csatornák a tengerentúli sorozatokat és azok mondjuk jók is…akkor miért kerülnek csütörtök éjféli vetítésre? Jó-jó, nyilván azért mert a kutya nem nézi…de ha csinálhatok reklámot akkor NÉZZÉTEK, nézzetek mindent, mert jók, izgalmasak, viccesen…

A teljesség igénye nélkül összeállítottam egy listát (a sorrend nem feltétlenül TOP lista) azokból az „anyagokból”, amit én nézek/néztem…mazsolázzatok.

1.WEEDS – NANCY ÜL A FŰBEN (SHOWTIME-sajna a showtime csatorna honlapja csak az usa-ból "fogható"...bááár aki ismeri az iphide-ot;-)

Férje váratlan halála és az ezutáni pénzügyi gondok miatt a külvárosi családanya, Nancy Botwin (Mary-Lewis Parker) új állást vállal: a környék fűdílere lesz. Mivel mindenki titokban az ő árujára vágyik - még a városi tanácsnok Doug Wilson (Kevin Nealon) is - Nancynek figyelnie kell családjára és közben vállalkozását titokban kell tartania legjobb barátja, a szülői munkaközösség elnöke, Celia Hodestól (Elizabeth Perkins) előtt.

A sorozat már túl van a 2. évadon, jelenleg a HBO-n fut és tipikusan az a darab, amely az idő előre haladtával egyre jobb.Nem beszélve arról, hogy úgy lett vége, hogy annyi és olyan "cliffhangereket" hagytak, hogy az csak na.(cliffhanger=az utolsó 1 percben nyitva elvarratlanul marad egy vagy több szál...aztén jobb estben 1 hetet kell várni, hogy mi a szar lesz? rosszabb estben egy fél évet is)

Csak mellékesen: sokáig reménykedtem benne, hogy a közismerten nagy „füves” Snoop Dogg is feltűnik benne…ééés igen.2006-ban a „MILF Money” című epizódban meg is jelent Mr. Cordozar Calvin Broadus aka. Snoop Dogg.


2.DEXTER (SHOWTIME-sajna a showtime csatorna honlapja csak az usa-ból "fogható"...bááár aki ismeri az iphide-ot;-)

Adott egy sorozatgyilkos főszereplő, aki…üres mint egy sörösdoboz. Hogy miért? Mert nincsenek érzelmei, azért (Just like me, empty inside) és ezt monológjaiban nem győzi hangsúlyozni. Nem ártatlan embereket gyilkol, hanem olyan sorozatgyilkosokat akiket a rendőrség nem tud elkapni, vagy felment a bíróság. Dexter (Michael C. Hall a Sírhant Művekből) képtelen az érzésekre, így maximum az intellektusát lehet felizgatni, például az a gyilkos aki nemrég tűnt fel Miamiban aki az összes vért kiszedi az áldozataiból, aztán mértani pontossággal feldarabolja őket. Hűsünk munkája is nyilván az erőszakhoz kapcsolódik, merthát…Dexter törvényszéki szakértő, egészen pontosan vérnyomokat analizál és az Ő iránymutatásai alapján gyilkosokat vadásznak le.

Egy teljes évad lement belőle…és a csatorna megrendelte a következő szériát is…


3.LOST - ELTŰNTEK(ABC)

A történet amolyan modern-kori "baszós-kardozós" Robinson story:

Egy repülőgép-szerencsétlenség 48 túlélője egy trópusi szigeten harcol az életben maradásért. A szigeten rekedtek között vannak barátok, ismerősök és ellenségek, ám csakis együtt képesek felvenni a harcot a dzsungel mélyéből eredő fenyegetéssel. Ez az izgalmas, minden percében misztikus és félelmetes kaland az emberekből a legjobbat vagy talán épp az ellenkezőjét, a legrosszabbat hozza ki.

Na most erről még mit írja…nézem amióta megy. Fan vagyok de meg kell, hogy mondja, hogy a téli szünetet megelőzően kicsit az volt az érzésem, hogy a készítők fonalat vesztettek (na ezt most nyilván sokan cáfolják) és a TWIN PEAKS-hez hasonlóan soha semmi nem fog kiderülni…node a szerdai új rész (mármint ami az USA-ban volt múlt szerdán).Erre mondja a szerkesztő kolléga, hogy „odabasz”…pörgött ezerrel.


4. 24 (FOX)

A sorozatban Jack Bauer (Kiefer Sutherland) egy minden kétséget kizáróan nehéz napját élhetjük át, aki a terror-elhárítás ügynöke. A több szálon futó cselekmények biztosítanak afelől, hogy egy pillanatra se lélegezhessen fel a néző. Vérbeli akció, a műfaj kedvelőinek egyenesen kötelező! Már a 6. évadnál tart, úgyhogy aki nem nézte annak van mit bepótolnia.


5.HOUSE –DR. HOUSE (FOX)

A történt hőse Gregory House (Hugh Laurie) zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő alak.
Öntörvényű, renitens alak, de kétségtelenül óriási szaktekintély. Kis csapata csupa lelkes és ígéretes fiatal orvosból áll, akiket ő maga válogatott ki - persze sajátságos követelmény rendszere alapján.

Igyekezz őt nem megzavarni délután egy óra körül, kedvenc kórházsorozata közben!
                      Magánvélemény: Hidd el jobb, mint a „JÓBAN ROSSZBAN”.


6. DAY BREAK (ABC)

Na ez az ami itt soha nem kerül majd adásba. Sajnos az a sorozat amelyik menet közben CANCEL-t kapott, vagyis a gyatra nézettségi mutatók miatt a TV/ABC társaság levette műsoráról. A „lelövés” óta persze a hivatalos honlapra kikerültek a be nem mutatott epizódok…így aki „ügyes ” az hozzájuthat.

Kár érte, mert 1 igaz pörgős akciósorozattal állunk szemben.
Röviden: Brett Hopper (Taye Diggs )nyomozónak igazán rossz napja van. Meggyanúsítják Alberto Garza helyettes államügyész meggyilkolásával. Van ugyan alibije, de senki nem hisz neki. Amikor rájön hogy felültették, megpróbál menekülni, de rájön hogy a szerettei is veszélyben vannak. Másnap amikor felébred, újra és újra aznap van, ugyanazok az események történnek, viszont lehetösége nyílik megváltoztatni azokat az eddigi tapasztalatai alapján. Ha meg akarja menteni szeretteit, és továbblépni ezen a napon, meg kell oldania a rejtélyt, hogy ki akarja besározni...

7. MY NAME IS EARL (NBC)



Az NBC vicces sorozata a ha nem is csúfosan, de azért már annyira nem vicces Joey, helyett.
A történet szerint: elérkezett Earl Hickey (Jason Lee) hátralévő életének első napja! Miután hősünk 100 ezer dollárt nyer egy kaparós sorsjeggyel, egyből elgázolja egy autó.

Earl a kórházban megvilágosodik: Carson Daly talkshowját nézve meghallja a karma szót (és bár jelentésével nincs tisztában), rájön, hogy előbb jó dolgokat kell tennie, hogy hasonló jók történhessenek vele. Ír hát egy több száz bűnből álló listát, és elhatározza, hogy ezeket mind jóvá teszi.

Vicces…mondom vicces…mondom nagyon vicces. Kár hogy egy rész nem több, mint 20 perc és szerintem ezt se fogják nálunk vetíteni.


8. THE CLOSER- A FŐNÖK

Az egyik nagy kedvencem. Deputy Chief Brenda Johnson (Kyra Sedgwick)  a Los Angelesi Rendőrség gyilkossági csoportját vezeti a maga szokatlan stítusában és valljuk be, Kyra viszi a hátán ezt a sorozatot. A vele született képessége, hogy embereket olvasson és vallomásokat szerezzen, segít neki és a csapatának megoldani a város legkeményebb, legérzékenyebb ügyeit. A Closer cím arra utal, hogy a CIA kötelékében annak idején elsajátított kihallgatási módszerekkel élő Brenda Johnson a rábízott ügyeket lezárja, ha nem is minden esetben úgy, ahogyan azt a főnöke szeretné. Persze az Atlantából Los Angelesbe helyezett rendőrnő nem illeszkedik be azonnal, aktív és passzív ellenállásba ütközik, nem tud közlekedni a nagyvárosban, és egyébként is kissé szeleburdinak tűnik, tehát minden olyan panel a helyén van, amit egy ilyen sorozattól el lehet várni.
Ééss, Brenda igazi déli tájszólással beszél, ami gyakorta gúnyolódás tárgyát képezi...na ez az ami a magyar szinkronban soha nem jön át.


9. SMITH (CBS)

Ime még egy példa arra, hogy hiába a tízmilliós (természetesen dollárban) költségvetés...ha nem nézik kellő számban akkor lecsap a pallos.

A sorozat maga amolyan „okosbűnözős” nem kisebb nevekkel, mint Ray Liotta és Virginia Madsen. És mondom, nem kevés pénz toltak a produkcióba ami meg is látszik rajta. Komolyan moziban is elmenne a cucc.


10. HEROES (HŐSÖK)
Átlagemberekből szuperhős egycsapásra .Jó kis sci-fi.hamarosan a TV2-n.

Story:

Ahogy a teljes napfogyatkozás sötétjében egyre jobban elveszik a föld, egy genetikus professzor apja nyomdokait követve felfedi a titkot... természetfeletti képességekkel rendelkezö emberek élnek közöttünk. Egy fiatal álmodozó próbálja meggyözni politikus karrierjét építö bátyját arról hogy tud repülni, egy középiskolás pompomlány rájön hogy sérthetetlen, egy japán irodista képes megállítani az idöt, és még sokan mások is kezdenek ráébredni hihetetlen képességeikre. Ök még nem is tudják, de küldetésük nem kevesebb, mint megmenteni a világot a pusztulástól...

„Save the cheerleader, save the world.”

11. CSI – MIAMI (CBS)
     CSI - NY (CBS)
     CSI - CRIME SCENE INVESTIGATION (CBS)
     NCIS –TENGERÉSZETI HELYSZÍNELŐK (CBS)

A helyszínelők az utóbbi évek egyik legsikeresebb televíziós sorozatai, lett légyen az Miami, Yew York...sima helyszínelők, vagy tengerészet... A történetek főszereplői azok a bűnügyi helyszíneken dolgozó szakemberek, akiknek a munkájáról eddig keveset lehetett tudni - a törvényszéki helyszínelők. Ők azok a férfiak és nők, akik a nap 24 órájában dolgoznak a sárga szalagok által körülhatárolt bűnügyi helyszíneken és rendőrségi laborokban, hogy feltárják a bizonyítékokat, összeillesszék a látszólag össze nem illő és jelentéktelennek tűnő mozzanatokat. Amikor pedig a munkájuk végén összeáll a kép, akkor a segítségükkel elkapják a bűnözőket, és igazságot szolgáltatnak az áldozatoknak és azok szeretteinek.

Bármikor fogyasztkatók.

+1 BOSTON LEGAL (ABC)

Na és a végére hagytam a NAGY kedvencet...amit akárhányszor meg tudok nézni teszem is. A 3. évadját élő ügyvédes sorozat egy korábban adott "mozi" porjaiból támadt fel. A The Practice-t ha jól emlékszem a tv3 adta "Ügyvédek" néven, amely az usa-ban 8 szezont megélt szintén ügyvédek mindennapjait bemutató sori volt.
Még a szereplők között vannak átfedések...ugyanazon színészek...karakternevek...

JA! és természetesen az összekötő kapocs David E. Kelly aki rendületlenül irja a részeket.

Mit mondjak még? James Spader, William „Captain Kirk” Shatner...igazi nagyágyúk.

Van benne minden: fanyar és kevésbé fanyar humor, dráma...aktuálpolitika...ami köll.

Majd szentelek neki egy külön postot, mert megérdemli.



Rolo Tomasi kolléga nagy-nagy kedvence a THE SOPRANOS ugyan kimaradt, de azt meghagyom neki. Irjon róla sokat.


Nézzetek tv-t is és ne csak a moziban kukoricázzatok.

csá


 

16 komment

Címkék: kino toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr3836382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo 2007.02.14. 09:51:25

Nézzétek még a Spooks (magyarul a rendkívül szellemes Titkos Szolgálat (sic!) címet kapta) sorit a királyin. Régebben a Coolon ment, az MI5 ügynökeiről szól, az a jó benne, például, hogy gond nélkül ki(ny)írják a főszereplőket, volt olyan időszak, amikor 5 rész alatt három főszereplő távozott.
Más: "megszereztem" a múlt héten javasolt Peeping Tom albumot, türül (amely szó, mint tudjuk, a mostanában oly divatos turulmadár szó francia elnevezése). Minden számban fícsöringel valaki, a legjobb szám szerintem a Sucker Jánosi Nórával.
Na, akkor röviden ennyi lenne.
L.

tarzan 2007.02.14. 15:28:20

a sirhant muvek is megerdemel egy kulon szekciot, bar nem a konnyu szorakoztato kategoria, az igaz, de eletreszolo.
konnyed es sziporkazo viszont a studio 60. bar meg csak par reszt lattam de matthew perry hozza a szokasos "friends" format,amanda peet is eleg szemrevalo, bar neha eleg bargyun mosolyog

tarzan 2007.02.14. 15:32:15

egyebkent a lost-ra reflektalva szerintem sem tudjak hogy hova megy az egesz, bar en meg az utolsot nem lattam...ezek szerint ma megnezem. dehogy a twin peaks nem derult ki???? szerintem az kiderult! vagy en mentem melle?
"az eljovendo mult sotetjen at a varazslo latni veli az egyetlen utat ket vilag kozt"

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.02.14. 16:06:56

persze persze...a twin peaksnek vége lett, de sztem a kutyát nem érdekelte egy idő után...legalább is engem nem.
Nézz még bele ebbe is:

www.nbc.com/30_Rock/

vicces és alec baldwin kurva jó benne

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.02.14. 16:34:23

A LOST minden szerdán van az abc-n...úgy, hogy most 17 részt adnak heti bontásban...nem lesz szünet.
Éredekes, hogy az ABC ha finoman is, de jelezte, hogy talán nem kellene húzni, mint a rétestésztát.

rolo tomasi 2007.02.14. 17:22:59

studio 60 rulez,bár nem lesz több csak 1 évad

hugi 2007.02.16. 19:50:01

mar masodik napja nincs uj bejegyzes
kerlek irj minden nap, mert ez egyetlen oromom itt a tavoli kodos Albionban

thx

tarzan 2007.02.16. 20:33:56

Talaltam egy erdekesseget: valaki magyarazza meg hogy mi van azzal a jelenseggel hogy "betty", (illetve hasonlo hangzatai).nezegettem a tv musort es latom hogy van olyan frenetikus sorozat, hogy letty a csunya lany, aztan eszembe jutott hogy volt olyan is hogy betty a csunya lany, es aztan az is az eszembe jutott hogy az iden meg egy ugly betty nevu sorozatnak is sikerult dijat nyernie olyanokkal szemben hogy huuhaaa. meg salma hayek is sirt. es meg ilyen is van es megcsak nem is kerestem, hanem belebotlottam: "Bette" us.imdb.com/title/tt0247079/
???????

toszi · http://oriasi.blog.hu 2007.02.16. 23:10:27

Amibe belebotlottál az kicsit más.Szerintem Te erre gondoltál:
us.imdb.com/title/tt0805669/

A sztori eredetileg dél-amirikai: csúnya lány a divat szakmában.Az amerikai változat állítólag nagyon vicces és odaát annyira tetszett, hogy America Ferrara(Betty Suarez)Golden Globe díjat is kapott.Jelzem az adásnapon mindig top 10-ben van.
A sorozat Executive Producere: Salma Hayek. Ezért sírt.
Meg nyilván azért mert az ABC berendelte a 2. szériát...ami jónagy ZS.

tarzan 2007.02.19. 13:27:49

igen igen..tudom ezeket..csak miert mindenki betty???

newbali 2007.02.19. 15:33:14

24 rulez!
Jack Bauer 4 president!

Tényleg nevetséges, hogy normális, nézhető sorozatokat alig látni emberi időben, normális csatornán.
Én a Lost-ot "kifelejtettem" volna, de a The Sopranos hiányolom. Mivel a 24-el szemben elfogult vagyok, ezért azt már meg sem említem, hogy én azt raktam volna az első helyre.

Egyébként meg Go Gunners!

rolo tomasi 2007.02.19. 15:40:15

Sopranos post hamarosan.

Ruud 2007.02.19. 16:19:42

Tarzan!

Lassan lesz olyan is,hogy Lessie,a csúnya kutya:))
Heroes 15.-ik részénél tartok,ne hagyjátok ki a TV2-n márciustól,asszem vasárnaponként..

*toszi* 2007.02.19. 16:32:18

A heroes valóban nagyon ki van találva...

Hiro rulez

newbali 2007.02.21. 08:21:56

Már vártam, hogy Anthony és bandája is fellelhető legyen itt. A Heroes tényleg jó, de nálam még mindig a 24 a nyerő. Csak így tovább!
süti beállítások módosítása