HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

A melegszendvics

2009.04.17. 14:14 toszi

A mai kiszemelt "áldozat" szépen illeszkedik a SILÓ rovatunkban korábban kivesézett, egyszerűen elkészíthető, hétköznapi, nem feltétlenül egészséges ételek sorába.

"Mi legyen a vacsora? " tettem fel a kérdés otthon a minap, mire üvőltöttek a gyerek:

MELEGSZENDVICS!!!

Hát akkor legyen...

Összeállítása nehézségektől mentes és különösebb konyhatechnológiai ismeretek nélkül is elkészíthető.
Ha valaki nem tudná (szerintem ilyen nincs is) a hagyományos "hideg" szendvicsek, "trükkös", sütőben hevített (micsoda szó) változatáról van szó, hiszem az elkészített finomságot nem elég néhány percre kitenni a napra, hanem ahogy az angol "oven baked sandwich" elnevezése is magyarázza, sütőben kell készre sütni.






És hogy a sütést megelőzően bonyolítani lehessen a dolgot , hála a konyhagépek széles tárházának már az elkészítés mikéntje tekintetében több alfaj közül választhatunk:

- Hagyományos sütő (villany/gáz)
- Grill sütő (mini grill vagy hagyományos sütő grill fokozata)
- Melegszendvics célgép (úgynevezett kontakt grill)
- Mikrohullámú sütő (bár ez tapasztalatból mondom: nem javallott)
- Melegszendvics automata (mondjuk élőben ilyet még soha nem láttam)

Aztán ha sikerül eligazodni a masinák világában hozzáláthatunk az összeállításához.

Talán furcsán hangzik, de az elengedhetetlen kenyér/kifli/zsemle/bagett szeletekre gyakorlatilag bármit helyezhetünk a tükörtojástól a savanykás almáig DE, hogy ne legyen egyszerű a választás összetevők tekintetében további két nagy csoportra oszthatók a kis kedvencek.



Vannak tehát azok amelyekre egy előre elkészített, házi vagy bolti alap pástétomot (gombás, hamburger, mexikói, kolbászos) kenhünk és sajttal beborítva sütjük, illetve azok amikre szeletelt formában "hordjuk fel" az alapanyagokat. Aztán ha nagyon akarjuk tovább osztályozhatjuk őket aszerint, hogy fedeles vagy sem.

Magam a száraz kolbász kiolvadt zsírjával átitatott, hagyma karikákkal hintett sajtos változatot részesítem előnybe, kisfiam a sima sajtos híve...


Egy fedeles változat

Ahol csak 4,99...

 

2 komment

Címkék: toszi silo melegszendvics

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr414578639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_84137 2009.04.18. 07:22:01

Gyakorlatilag napi szinten fogyasztom, bár inkább reggeli gyanánt, mint este. A felső két készülékhez kísértetiesen hasonlító masinákkal állítom elő, ha van vmi melegszendókrém (szinte bármilyen lehet, csak pizzás ne) akkor az első gépet használom, ha nincs akkor a másodikat. Ilyenkor beletolok egy kis vajkrémet, valami random felvágottat (esetleg kolbászt), sajtot és mehet is sülni. Aztán jön bele némi ketchup és már fogyasztható is. A szendvicssütő egyik legnagyobb előnye, hogy még a 3-4 napos szikkadt zsemléből vagy kenyérmaradékból is szuper kaját képes varázsolni.

nem 2010.12.26. 02:39:03

azért a mikrohullámú sütőt sem kell leszólni:) kenyérre sok sajt, arra kolbász karikák, és mire elkészül (ami jóval gyorsabb is, mint amennyi idő alatt bemelegszik a sütő, stb.), a sajt folyósra olvad, belefolyik a kenyérbe, a kolbász zsírja meg szétfolyik rajta. egy kevés oregánó és megvan a - szerintem - egyik legfaszább melegszendvics:) a sütőben ezzel ellentétben a sajtnak kiszárad a felszíne, amit én például nem kedvelek.
süti beállítások módosítása