HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Dark Captain Light Captain - Miracle Kicker

2009.02.02. 15:31 toszi

Az idei év zenei felhozatala még csak alakulgat, úgyhogy nem olyan nagy baj, ha 2009 februárjában az ember fia még egy 2008 as lemezbe lesz szerelmes.
A furcsa nevű Dark Captain Light Captain zenekar tavalyi debütáló lemeze ugyanis olyannyira fülbemászó, hogy simán háromszor, négyszer végighallgatható.
Az öt fiú, egy lány felállású londoni banda persze azzal, hogy a folkzenét és annak autentikus hangszereit ötvözte a modern elektronikával nem találta fel a spanyol viaszt. Az északi népek minden bizonnyal előrébb járnak, NODE mégis!
A teljes anyagon átívelő leheletkönnyű harmóniákkal, valamint a londoni urak hátborzongatóan kellemes hangjával fűszerezett melankólikus dallamok valami egészen eredetit adnak tisztelt a hallgatóságnak.

A jellemzően akusztikus gitár vezette melódiákat remekül egészítik ki az ütős hangszereket, hogy azok lüktetése éltesse az elektronikát és a hölgy (
Laura Copsey) által üzemeltett rézfúvós "szekciót".



Számomra ugyan Paul Simon és Art Garfunkel Sarborough Fair-je felülmúlhatatlan, mégis ez a közel háromnegyed órás "zenei símogatás" a közelében jár a nagy öregeknek.
Aki pedig veszi a fáradságot és ott jobbra fent végighallgatja a teljes albumot ígérem nem fog csalódni.

Jealous Enemies

Kapcsolódó link:



Dark Captain Light Captain @ Myspace.com

 

1 komment

Címkék: zene kritika 2009 korong toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr764578517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b · http://roadtr1p.blogspot.com/ 2009.02.02. 18:55:00

hat en nem ereztem annyira eredetinek, de amennyire orulok, amikor kidobja a shuffle, ugy nez ki, h tetszett nekem is.
süti beállítások módosítása