HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

106. szektor | K sor | 3&4. szék (Jelentem jó volt, de nagyon)

2008.09.24. 13:30 toszi

"I think their fans are boring and ugly and they don't look like they're having a good time." (Liam Gallagher a Coldplay rajongókról)

Szóval bármennyire is odavagyok az Oasisért itt és ezúton kérem ki magamnak/magunknak a fenti megjegyzést, merthogy a tegnapi eseményen kimondottan "having a good time"...

Van egy elméletem, ami persze lehet, hogy sántít, de megosztom: a Coldplay olyan zenét játszik, ami annyira könnyen fogyasztható, hogy ha valaki vállalati rendezvényre rock zenekart szeretne hívni akkor biztosan rájuk esne a választás.
Egyrészt mert minden daluk olyan sláger amit "arénányi" közönség üvölt, másrészt mert sikeresen el tudnak lépni a popzenétől úgy, hogy az lassan már nem is az, de még nem kell fanatikus Slayer rajongónak lenni ahhoz, hogy befogadja őket valaki.
Na így lehetett, hogy előttem 50-es apuka ropja csemetéjével, mögöttem "rózsaszín inges" vállalkozó danol ezerrel...

Hát valami ilyesmi az érzés...színes alászálló papír pillangókkal
Eddig csak olvastam, most már személyesen is tapasztaltam, hogy a Chris Martin és zenekara (szégyen és gyalázat, de dunsztom sincs a többit hogy hívják) koncert adásban erős, így aztán most már bátran írom le, hogy a Coldplay tegnap este, ha csak másfél órára is, de a tenyerébe kapta Budapestet.
Kiváló színpadképek, vetítés, forgó óriás gömbök, Planetáriumot idéző lézershow, a fináléban a mennyezetről aláhulló papírpillangó eső... A színpadon egy kimondottan jó arcnak tűnő, allűröktől mentes zenekar játszott, szemlátomást élvezettel.

Olyannyira élvezettel, hogy pillanatnyi hatásszünet után a zenekar a lábunk alatt, széles vigyorral fut ki a küzdőtérre, majd mellettünk néhány méterre fel a lépcsőn, testőrök elöl hátul és beállnak a közönség közé 2 akusztikus dal erejéig, valahol a 106-os és a 108-as szektor között félúton.

Komolyan mondom az ilyen gesztusok az olyan zenebarátokat is megindítják, akik habozva váltanak jegyet hasonló eseményekre. Ha közelebb állok, akkor nyilván hisztis tiniként (magam 37) én is nyújtom a kezemet egy érintésre, mert csak halkan, de azért magam is bevallom, megérinteni egy világsztárt nem lehet olyan rossz dolog. (Fábry, Arthur Milleres sztorija megvan?)

Szumma szummarum felcsendült a teljes Coldplay életművének  keresztmetszete, nincs hiányérzet, csak az elégedett mosoly, hogy szem és fültanúi lehettünk egy valami megfoghatatlan, nagyszerű érzésnek...amit Liam Gallagher valahogy nagyon benézett...így aztán drága ismeretlen cimbora...Fuck Off
 
 
Az elhangzott dalok:

Life In Technicolor
Violet Hill
Clocks
In My Place
Speed Of Sound
Cemeteries Of London
Chinese Sleep Chant
42
Fix You
Strawberry Swing
God Put A Smile Upon Your Face (techno version)
Talk (partial - techno version)
The Hardest Part (piano - Chris)
Postcards From Far Away (piano instrumental)
Viva La Vida
Lost!
The Scientist (acoustic)
Death Will Never Conquer (acoustic - Will singing)
Viva La Vida (remix interlude)
——
Politik
Lovers In Japan
Death And All His Friends
——-
Yellow
The Escapist


ps.: (részlet a délelőtti csetből):

[11:40:30] pogitomi: szóval... én azért beleírnám, hogy a kezdetén az első 3 szám között perces szünetek ,,,,
[11:41:34] pogitomi: olyan mintha nem találtak volna magukra, kicsit furi volt. meg az arénát gyalázni, hogy elszállt a bal oldali kivetítő képe...
[11:41:57] pogitomi: meg hogy a végén visszajöttek a kötelező körre és utána a nagy tombolásra való tekintettel még egyszer
[11:42:01] Wolfi: az aréna büfét gyalázni...a kibaszott sorbanállás miatt
[11:42:02] pogitomi: és hogy miket mondott
[11:42:11] pogitomi: beszélt magyarul
[11:42:20] pogitomi: kedves jópofa pasi
[11:47:48] Wolfi: hogy is volt magyarul:
[11:48:01] Wolfi: jól érzitek magatokat?
[11:48:06] Wolfi: vagy vmi iylensmi
[11:48:08] Wolfi: nem?
[11:48:15] pogitomi: igen ilyen is volt
[11:48:25] pogitomi: meg budapest, köszi..köszönöm
[11:48:33] pogitomi: a végén még beleis szőtte...
[11:48:48] pogitomi: meg volt bekibaálás és arra mondta, hogy ilu to
[11:50:51] pogitomi: meg hogy neki m ennyire jó érzés, hogy ennyire élvezik a zenéjüket
[11:50:58] pogitomi: meg még azt is írd bele, hogy
[11:51:13] Wolfi: hogy
[11:51:15] pogitomi: egy szám erejéig színpad jobb oldali kifutójára
[11:51:19] pogitomi: előrejöttek zenélni
[11:51:42] pogitomi: meg amikor a közönség soraiból játszottak akkor ott egy country számot énekelt el a dobos és nagyon jó volt

11 komment

Címkék: zene kritika koncert coldplay toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr934578618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubo 2008.09.24. 13:58:40

Szóval amit pozitív: élvezik amit csinálnak, közvetlenek, jó a zene, jó a hang(ulat),Liszt (?) részletet Mo-n elzongorázni - köszi!, magyarul 1 mondatot is bebiflázni egy angolnak - köszi! Amit nem értek: Jay-Z és Kék-Duna keringő felvezetésnek, miért volt sokszor a kelleténél hosszabb sötétség a színpadon, hova lett a bal oldali kivetítő 1 perc után (végül megjavult no para!), hogy lehet h aki legalább 3 hangszeren játszik nincs ritmusérzéke a tánchoz? Mért nem tudnak a magyarok felszabadultan "koncertezni"? 210. szektor, K sorában is jó volt!

rosicky manó 2008.09.24. 15:03:09

http://www2.quart.hu/cikk.php?id=2891

István 2008.09.24. 16:08:16

Coldplay vs. Süsü! Szerintem király volt! Annak ellenére mondom ezt, hogy én azok közé tartozom akik sem a zenekar tagjait nem ismerik név szerint, sem a számok címeit nem tudják. amolyan felhasználói szintű ismeretekkel rendelkezem... Szóval nekem nagy élmény volt. Látványos, aránylag jól szólt, a zenekar szimpatikus volt. Nem ismétlem az előttem szólókat a hibákról, de Manó által betett linkben szereplő kritikáról a véleményem: van akinek a szar is büdös! Menjen az ilyen "rajongó" inkább Dolly-Roll koncertre, azt fikázhatja nyugodtan! :-)

Ismeretlen_53952 2008.09.24. 16:14:13

Valóban, Istvánnak igaza van. Nyilván ezek a vélemények már a lehúzás igényével készülnek...pedig ez tényleg kafa volt.

rosicky manó 2008.09.24. 16:30:03

Na és én is ezért linkeltem be, mert hasonlóan érztem! :-)

monti 2008.09.25. 01:28:08

Gallagher ezt nem a Radiohead rajongókra mondta? Martinékkal mintha jóban lennének...

Ismeretlen_53952 2008.09.25. 08:58:47

Igy a teljes idézet: Oasis frontman Liam Gallagher has slammed fans of rival British rockers Radiohead and Coldplay - branding them "boring and ugly". The outspoken singer revealed he is cleaning up his act in preparation for his band's forthcoming world tour, which kicks off in the U.S. later this month. And although Gallagher is trying to calm down his hard-partying ways, he insists he isn't quite as mellow as his more reserved peers. He tells Britain's The Times newspaper, "I've mellowed, but not in the sense of liking Radiohead or Coldplay. I don't hate them. I don't wish they had accidents. "I think their fans are boring and ugly and they don't look like they're having a good time."

silsburn 2008.09.25. 12:12:59

Tök érdekes például az, hogy jómagam valahogy sosem tanulmányoztam a zenekart úgy behatóan, mondhatni elment a fülem mellett, bár nyilván a nagy slágereknek éreztem a súlyát. Ez a koncert kellett ahhoz, hogy átértékeljem az egészet,hogy másképp hallgassam, mert azt kell mondjam, akkora katarzis volt, hogy azóta valamiféle másállapotban vagyok:) Persze az okostojás kritikusok már megint rosszmájúskodnak, hogy a Coldplay ennek meg annak a koppintása, aminek nem tudom mi értelme van.Mindenkire hatnak más zenék, ami tetten érhető, de ilyen alapon minden hasonlít valamire, meg annak az ellenkezőjére is:)

rosicky manó 2008.09.25. 20:07:48

Egyébként a dobos úgy néz ki, mint Talmácsi Gábor. :-)

István 2008.09.26. 09:17:02

Rooney vs. Süsü! A koncerten, meszziről, nekem Rooneyra hasonlított! Furcsa volt, hogy a magas hangokat jól kiénekelte... (talán volt rajta vmi hereszorító)

lilitekla 2008.09.28. 20:21:47

Csak nemrég szerettem bele a Coldplay - zenébe, és ritka dolog, hogy a kies vidékről a fővárosba hétköznap koncertre menjek. (Macerás ugye, szállást bérelni, utazni munka után,másnapra szabit kivenni, stb.) Ez a koncert nekem minden macerát, percet és forintot 100szorosan megért. Megváltoztatta a gondolkodásomat és az életemet. Majd ha már elég jól tudok angolul, megírom nekik is. Vagy ha nem tudok addig várni (hátha hosszú ősz szakálluk lenne addigra:D), akkor lefordíttatom. Na nem mintha érdekelné őket, de hát önző vagyok: ez is nekem lenne fontos. :) Imádom a zenéjüket és ahogy előadták a koncerten. :)
süti beállítások módosítása