HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

1 nap a Szigeten

2008.08.14. 14:20 toszi

Hát eljött ez a nap is, megkezdtük évi rendes menetelésünket mi is. A tempo feszített, hisz a családi különítmény "hivatalnok" tagja délelőtt még az íróasztal mellett, míg a másik fele a gyerekekkel nagybevásárol...Kora délután aztán érkezik Nagymama, hogy átvegye az uralmat a sisere had felett, mi meg kigördülönk és az autó orrát a Filatorigát -neve eredetileg Filatoridűlő volt. II. József uralkodása idején, 1780-ban az olasz Zanesi Bertalan egy selyemcérnázó üzemet (olaszul Filatori) hozott itt létre, amely ugyan már 1789-ben tönkrement, ám a későbbiekben a környéket németül Filatori Felden néven emlegették- felé állítjuk.

Van aki így melegít...
Könnyed parkolás, karszalag felvétel, át a hídon, gyors telefon a haveroknak... meg is vannak. Jön az első hideg sör - a sör malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital -, megérkeztünk. No nagy ücsörgésre nincs lehetőség, hiszen hamarosan kezd az év talán egyik legizgalmasabb pop duója az MGMT - a még The Management néven alakult, nevét később MGMT-re rövidítő New York-i duó 2002-ben alakult még egyetemi bandaként. Első kislemezét 2005-ben jelentette meg, debütáló nagylemeze pedig 2007-től kapható -. A "szigeti" mértékkel számítva maroknyinak tűnő közönség lelkesen hálája meg a megjelent 2 album keresztmetszetét adó mozgalmas programot. A Time to Pretend-re mi is ropunk egyet, hogy aztán a program végeztével belekostoljunk a Hilltop - a Hilltop Neszmély Zrt. borászat az Ászár-Neszmélyi Borvidéken - termékeibe. Le kell szögezni: az 1 literes műanyag tejes palack nagyszerű találmány. A bele töltött "száraz" frissítő pedig egyenesen kiváló.
Megmodnom mi a legnagyobb gond a Szigeten az iszonyatos por és a gyomorfordító budiszag mellett: hogy nem lehetsz egyszerre több helyen. Mert mialatt próbáljuk felvenni a hely ritmusát a háttérben már nyomja a Flogging Molly - 7 tagú ír folk punk csapat -, amit viszont "muszáj látni" kategória, hiszen az engem leginkább a Pogues-ra emlékeztető muzsikát nem lehet ülve, távolról figyelni, ott kell lenni érezni...rogyasztani, egyet előre, egyet hátra... táncolni - a tánc egy vagy több ember művészi értékkel bíró, illetve élményt okozó mozgása - kell.

Aztán gasztro túrával fűszerezett pihenés... A felhozatalt az alábbi képpel illusztrálva csak a pazar jelző illetheti. A lángos és a gyros megfizethető, olcsóbb mint a Balatonon, a többi meg annyi amennyi...

balra kolbi...jobbra pipi

Még tavaly rákaptunk a Leningrad - soktagú orosz folk punk csapat - lendületes muzsikájára, úgyhogy Iwiw Világzene.... miközben megint ropjuk az jár az eszemben, hogy ha a Flogging Molly felfér a Nagyszínpadra akkor Ők miért nem? Sebaj! 4-5 számot meghallgatunk aztán futás Alanise Morissette re, ami ugyan klassz muzsika, de nem erre fogom kitépni a hajamat...Valami pörgősebbre vágyva az A38 színpadán meg is találjuk a tutit. A Zuboly zenekar - hip hop népzenei alapokon - játszik mintegy 200 fős közönségének... Homeopááátiaaaa...Homeopááátiaaaa...

Homeopááátiaaaa...Homeopááátiaaaa...
Megint Hilltop, aztán 21:30 kor jönnek az angolok. A Kooks - mértékadó britpop slágerzenekar - játszik. Rolo kollégával valami olyasmiről beszélünk, nincs közöttünk vita, hogy az OK, a Kooks egy nagyszerű zenekar, de helyi ismertsége finoman szólva is minimális, másrészt nincs is elég daluk... mit fognak ezek másfél órán át játszani. A nagy slágerek kilőve és még van fél óra 11-ig....Negyed órája megy a kötelező ráadás amikor mintha elmenne az áram... vagy a csend-rendeletnek idén igy szereznek érvényt? Látom: a banda még játszik, amikor "elnémul" a mikrofon a gitár, és a dob...az énekes nem érti mi történt, földhöz csapja "hangszerét" és int a társaknak, húzzunk innen. Vége.

Oszlik a tömeg...mi pedig a Wan2 sátor felé igyekszünk, hogy aztán keresztül úszva a Delinquent Habits -kőkemény rap muzsika Los Angeles mexikoiak lakta vidékéről- tequila partiján mi is hazafelé vegyük az irányt.

Holnap (ma) is jövünk!

8 komment

Címkék: toszi sziget fesztivál 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr254578429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benya 2008.08.14. 15:03:49

Király a kép:)) Az Olimpia jegyében Zsenya veri Bicskát +100 kg-ban,a holland van Pityu ellenfélre vár..

Mari 2008.08.14. 19:53:15

Most hallom, hogy pár hajléktalan hetijegyet kapott a szervezőktől,mert ők a Szigeten laknak egész évben. Szép gesztus! Asszem csikk és pohárban maradt pia-szüret lesz ez nekik. Remélem nem árt meg szegényeknek.Tényleg jó a kép :)

newbali 2008.08.14. 22:04:39

Ez a gyomros miért nem az olimpiás blogba került? Tökéletesen kivitelezett ütés, bár amilyen szar bírók vannak most Pekingben, erre sem kapna magyar boxoló pontot... Pityu-pocak már vetekszik velem! :-)

bubo 2008.08.15. 08:52:59

Azt hallottam ismerősöktől h előbb lehet most Converse cipőhöz és Martens bakancshoz jutni a Szigeten mint sörhöz...igaz ez? ha igen akkor nagyon elkeserítő...

Pogi 2008.08.15. 09:41:10

Jaja, csak más árban van :)

István 2008.08.21. 19:41:22

Rumcájsz vs. Süsü!

SörBandi 2008.08.29. 01:43:13

Követelem az egész videós kiadást , ha már az a vadállat metalikás a szart is kiverte belőlem az első nap ... Még elkaplak ,kiscsávó !!! Idézet egy elkapott csevelyből a Szigeten : "Képzeld,tegnap kirabolták a haveromat!" "Az gáz , mi lett vele?" "Az a gáz , hogy utána meg is baszták!!!"

zsenya · oriasi.freeblog.hu 2008.08.31. 11:32:54

Akkor az Mr. Marsellus Wallace volt
süti beállítások módosítása