HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Meghökkentő Derrick Manó...

2007.08.23. 17:45 zsenya

Ha nem esett volna le, a nyolcvanas évek népszerű műsorfolyamáról lenne szó. Egy olyanról, ami szilvesztert varázsolt a képernyőre, az egész család számára. Csak nem kellett hozzá napokig (?) azon spekulálni, hogy lesz-e elég virsli, vagy nem lesz, jönnek-e vendégek, vagy nem, átjön-e a részeg szomszéd buékezni vagy nem?
Az ember fellapozta tévéújságot, és ha azt látta benne, hogy:
MTV1 szombat 20. 05: SZOMBAT ESTI FILMKOKTÉL,
Akkor bizony megemelkedett a pulzusszám, kisdobos, és kiszes, marós, és párttitkár egyaránt elégedetten nyugtázta, hogy olyan partnerekkel töltheti estéjét, mint: egy zsörtölődő rajzfilmfigura, egy zöld bábbéka, egy félidióta marslakó, egy bajor detektív, és még sokan mások.

Azaz, Menőmanó, Breki és a többiek, Egy úr az űrből, Derrick, Meghökkentő mesék. A pontos sorrendet huszonöt év távlatából nehéz felidézni. Az tuti hogy az egésznek volt egy rajzfilmes főcíme, mondjuk hogy kerettörténete. Egy mixercsaj erősen rázta lent meg fent, valami szalonzenére. Menőmanó egy adáson belül többször is volt, nyilván a technikusok ez alatt fűzték be a következő film szalagjait.  Addig se ment valami idióta reklám, vagy kenósorsolás agyhalottakkal.

Az viszont nem tiszta, hogy egy adáson belül volt e Muppetshow és Egy úr az űrből. Szerintem felváltva mehetett a huszonötperces jópofizás. És havonta volt adás vagy kéthavonta? Félévente?
Tehát 20. 50-ig volt két Menőmanó, és egy Breki. Egy átlagcsalád ez alatt elfogyasztott 1l narancs/kólaszörpöt bekeverve, 2 kőbányait, és féltálca sósropogóst. Ja, és ha a szülőknek szerencséjük volt a kölkök is félálomba vihogták magukat. Következhetett a tárgyalás a müncheni polizia pengeagyú nyomozójával (magyarhangja Szabó Ottó). De! Még az is lehet, hogy a Derricket variálták a Tetthellyel. Viszont a tetthely másfélórás, így könnyen borulhat a fejemben felállított müsorrend. Mindegy, legkésőbb 21. 30-ig megvan a gyilkos. 21. 35-ig Menőmanó elküldi a rajzolóját a francba, a szülők pedig a 13 év alatti gyerkőcöket az ágyba.
Finálé: Meghökkentő mesék. Felhangzik a BBC szignál, beúszik a Thames felirat, és következik egy kellően morbid történet. Nyílván kihagytam valamit, mert még csak 22. 20-nál járunk. Persze, Egy nagyon különleges ügyosztály!!!  Frank-Sztankay-Drebin, a köldökzsinóron megőszült nyomozóhadnagy, és kiváló csapata legnagyobb sajnálatunkra mindössze hat, egyenként harmincperces epizódot ért meg. Hogy aztán évekkel később a moziváltozattal hódítson. Műsorzárásnak meg a manapság jól bevált himnusz helyett kaptunk Betűreklámot vagy egy best of Képújságot.
       
Személyi szűrő: Tetthelyes voltam, nem Derrickes. A Götz George legalább bunyózott néha, és nem volt olyan pókarcú partnere, mint a Harry Klein (Gálvölgyi)
Évekig azt hittem, hogy csak az Mtv kapott ilyen szar, villódzó kópiát a Menőmanóból. De kiderült, hogy csak a háttér váltott liláról kékre, kékről zöldre. Nekünk meg ugye 87-ig nem volt színestévénk... 
Talán nem én voltam az egyetlen, aki egy marslakónak köszönhetően, találkozott először a konzervröhögéssel (EIindíthatsz egy közepes kuncogással, és a snitt végére taps!).
Számtalan számomra akkor még ismeretlen sztár vendégeskedett a Muppeteknél, Stallonétól, Lisa Minellin át Peter Ustinovig.  Hát persze hogy a Star Wars-os adásról sikerült lemaradnom. Vigaszt csak egy unokatesó faláról leimádkozott Bravóposzter jelentett.
És mivel a korszak hijján volt erotikus műsornak (kivétel a Szuperbola, és a Tollasbál. Bár az utóbbi az újság volt), a Meghökkentő mesék főcíme igencsak hiánypótlónak bizonyult. Mindez tizenkettes/tizenhatos karikák nélkül.

De ha most nekem megreklamáljátok hogy a krimirovatban nem is Derrick vagy Tatort, hanem Starsky & Hutch, Netán Kojak volt akkor szomorú leszek.
  

5 komment

Címkék: trubadúrláda zsenya

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr53146133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toszi · http://http//oriasi.blog.hu 2007.08.23. 17:53:33

Sőt! Én a "Nagyon különleges ügyosztály" vetítésekor szembesültem azzal, hogy az USA-ban a filmeket reklámok szakítják félbe.Emlékeztek? Néha felvillant egy felirat..."EZ ITT A REKLÁM HELYE"...azt persze ott viccnek szánták

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.08.28. 00:48:17

...de ööö ...méééris egy kéretlen reklámlevélből (gy.k.:spam) értesülök minderről...?

rolo tomasi 2007.08.28. 11:20:29

Elnézést,többet nem kapsz.
süti beállítások módosítása