HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Massive Holiday III.

2007.08.21. 20:35 rolo tomasi

Utoljára fárasztalak benneteket a szigetbéli kalandjainkkal,de ugorjunk vissza a 6.napra mert egy maradandó élményanyagról még  nem szóltam.
Barázdált arccal böngésztem a Ferihegy 1 érkező járat lajstromát a hétfői napon kb másfél órával a Tool koncert előtt,hova is angol" edzőtáborból" hazaérkező cimboránkat vártuk.Ütem szerint landolt a srác így heves gumicsikorgatások közepette elszlalomoztunk az ismert helyszínre. (kb 20 perc!!)
Ismerve a zenekar életművét és koncertjeik auráját jó lépésnek tűnt magasabb pulzusszámmal érkezni, fogékonyabb lelki állapotban. Felkészültünk, hogy feszített tempó lesz így előre bekevert hazai anyaggal dolgoztunk, rekord idő alatt alakult a spicc hangulat.
A jól időzített antrénkat követően érkezett is a kaliforniai progresszív-art metál különítmény.
Perverz zsenialítású klippjeik világa egyből visszaköszönt a kivetítőkről ami azért örömteli,mert aki nem komálja a matekozós metált az belesüppedhetett a Tool kisfilmek abszurd univerzumába, íly módon  ráhangolódva a ránk váró trippre.
A Jambi c. dal mélységesen szép akkordjai már az elején berántottak minket 90 perces örvénylésbe és elindult az audiovízíós agykezelés a Nagyszínpadon. Maynard szokás szerint az irdatlan méretű dobszerkók mellett, háttérbe húzódva frontemberkedett, cowboy-szerű sziluettje -gondolom koncept szerint -csak hátsó kivetítőn volt kivehető a gitárosokat előtérbe tolva. Ebbe a felállásba sokan belekötnek, szerintem tökéletesen illik a zenei világukhoz.
Amúgy tisztára úgy nézett ki mint Woody a Toy Storyban.

A közvetlen kapcsolatra nincs szükség a zene belsőnkbe nyúl,lehengerel. Próbáltunk a koncert alatt helyezkedni is , de nem volt sok értelme, kb mindenütt ugyanúgy megkaptuk a kezelést. Az igazi történések belül zajlanak , bármilyen hallmarkosan is hangzik.

Hömpölygős szólamok, bravúros szólók, különleges látványvilág , ritka óriási élmény egy Tool koncert.
Nehéz szétbontani a történéseket, egy zenei folyam az egész koncert, 8-10 perces dalokkal, jópofizások nélkül. Egy 20 perces belassulást követően megjelentek aztán a lézernyalábok,messze kinyúlva a tömeg fölé,heves fejrázásra késztetve a magukba szállt toolistákat. Az utolsó 30 perc lenyűgözőre alakult.A színpad megdöbbentően jól szólt, amihez társult hátulra újonnan kifeszített narancs-vörös molinók atmoszférikus látványa.
A Vicarious-al aztán lezárták a másfélórás beavatási szertartást- még egy csendes elköszönés és némi kellék adományozás a becsülettel csápoló B középnek- a gombócok lassan felengedtek a torkunkban, véget ért a Sziget legjobb koncertje.
Nagyon ajánlom,hogy a "See you soon-t !"komolyan gondolják, velőtrázóak lehetnek  önálló esten.
 
Egyébként Maynard James Keenan énekes  a The Perfect Circle formáción kívül életre hívott egy új vállalkozást is Puscifer:) néven és nagyon ütősnek ígérkezik a dolog többek között David Bowie közreműködésével.
 
Koncert setlist:
1. Jambi
2. Stinkfist
3. 46 + 2
4. Rosetta Stoned
5. Schism
6. Flood
7. Lateralus
8. Vicarious
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: sziget turnébusz rolo

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr71145446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása