HTML

Óriási Rádió

Gatyába rázva

Erdei tündér

2007.05.09. 00:13 toszi

Ígérem nem lesz többet ilyen, de a minap nosztalgikus hangulatban összeszedtem néhány videoklippet a nyolcvanas-kilencvenes évekből.
A stílus kb. glam rock, vagy ahogy jegyzik még hair-metal...iszonyatos frizurák, hófehér bőrdzsekik, bicajosnadrág+veszkócsizma/bakancs (ez utóbbit "pataki-neaddfel-atis" is bírta egy ideig) térdnél szaggatott farmernaci és olyan selyemingek amiről annak idején csak álmodni mertem...

1.) NELSON
Mondanak ezek a nevek valakinek bármit is?
Ozzie and Harriet Nelson? Rick Nelson? Avagy Gunnar és Matthew Nelson? Na jó nem csigázok tovább: mindenki a szórakoztató ipar éllovas.Utóbbi 2 arc a Nelson.
A "zenekar" nagy durranását a 1990-ben megjelent After the Rain című lemez jelentette...szerintem a mai napig abból élnek.
A video amit választottam az album címadó dala.Klasszikus, azóta is ezerszer megörökített téma...lázadó fiatal rockkoncertre menekül a zsarnok apa elől...
Tessék nézni...ja és külön figyelmet érdemel a "játék a hajakkal" nem igaz, hogy nem szédültek el.


2.) WARRENT
Akárhányban az Aerosmith előzenekaraként volt szerencsém megcsodálni őket az azóta leégett BS-ben.Persze nekik sem kellett szűk gatyákért a szomszédba menni...hogy a fedetlen felsőtestekről ne is beszéljek.
Nem is értem ezekben a szűk izékben, hogy lehetett létezni?
Az egyik nagy sláget alább tekinthetitek meg...jellemző egyébként a kor rock klippjeire, hogy mindenképpen egész estés történetekre hajaztak...(gondoljatok csak a Guns'n'Roses véget nem érő sokperces darabjaira)
Itt például mocsárban menekülős, rendőrös a story...ééés jelen van az akusztikus gitáros bevezető, ami szintén elengedhetetlen kellék.

Íme


3) CINDERELLA
Tengerparton/Kalifornia sziklái között hajpánttal zongorázni rockzenét?(itt ni) Szerintem ez
már akkor is gáz vol, de a nép zabálta.El sem merem képzelni, hogy ezekből a lemezekből mennyit adtak el...pedig mai füllel, ésszel, ismerve az azóta megjelent bandákat felmerül az emberben azért, hogy akkor ez most miért is rock zene?
Persze ilyen tekintetben  számomra a Kiss volt a legnagyobb csalódás...merthogy előbb láttam, mint hallottam Őket...nem akartam elhinni, hogy egy ilyen "vad" banda, hogy játszhat ilyen lagymatag zenét?
Node, van ám a itt gyors szám is Cinde-fucking-rella-tól (nem én találtam ki...tessék megnézni a honlapjukat)

4.) MÖTLEY CRÜE

Akkor jöjjön egy felsorolás: Mick Marsh, Tommy Lee, Nikki Sixx, Vince Neil.
Bízom benne, hogy legalább egy név ismerős a 4 közül...akárki.
A Mötley Crüe kapcsán egyébként meg kell emlékezni a hair-metál bandák másik jellegzetességéről: az iszonyatos csajozásokról.Persze a rocksztároknak mindig kijutott a jóból, de ezek a bandák kéremszépen sportot űztek belőle...na ja...Ők komolyan vették a SEX-drog-rokenrol szentháromságot.

Csak a móka és az okulás kedvéért megosztok néhány mondatot egy HUSLER interjúból, mely Vince Neil-el készült:
HUSTLER: What kind of groupie stories do you have for Hustler?
NEIL: We told this girl to sit on a bottle of champagne, and she squatted on the bottle. We told her not to move. We came back an hour later; she was still on it. It's like, "What are you thinking?" We would always have the contest where we took a two-headed, double-ended dildo and we tied a $100 bill in the middle of it and gave it to two girls. Whoever could reach the $100 first won the hundred. So they would be squirming against each other, trying to get that hundred.
HUSTLER: What's the most girls you've been with at one time?
NEIL:Four. Last year on my birthday. That was Lia's birthday present for me. She took me and my friends to the [Nevada brothel Moonlite] BunnyRanch for a few days.
HUSTLER: How many girls have you dated that have appeared in Hustler?
NEIL: A few, but they're all porn chicks. Like Savannah. Janine. A couple other girls. I'm sure a lot of the girls I dated would fit in there; I just maybe missed it. I've known Larry for years. We used to go to his house back in the '80s with Althea. In the Generation Swine album, Larry was the star of our video. He's like a doll maker. He's sitting there carving mannequins and shit.

És a sok nagy sláger közül egy: dr.Feelgood

5.) Nos a végére hagytam a titkos/személyes nagy kedvencemet a POISON-t. Az 1990-es Flesh & Blood album a mai napig műsoros kazin otthon figyel...(sajnos már nincsen min lejátszani...pedig kazettán zenét hallgatni varázslat, aminél csak a bakelit jobb)
Közben meg elfogyott a tudomány...nem jut eszembe semmi...az Unskinny Bop úgy jó ahogy van.Élvezzétek Ti is.
Itt meg új dalok: http://www.myspace.com/poison

*******************

Nyilván sokmindenki kimaradt...a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült...ez van.
Ja...és amit még érdemes tundi, hogy ezek a zenekarok a mai napig élnek és alkotnak.Az idő vasfoga nem koptatta meg Őket...bár egyik másik pocakos öregurakká lett, de ugyanazt-ugyanúgy nyomják...igaz már azért nem a fősodorban, de pl. a Poison évente biztos lenyom 200 koncertet.
Valamiből élni is kell:)


3 komment

Címkék: korong toszi

A bejegyzés trackback címe:

https://oriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr6473026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo tomazi 2007.05.11. 16:13:44

Gyönyörű összeállítás kolléga.Nekem van még Mötley Crüe bakelitem.Jugóban vettem anno,kegyetlenül bírtam.Girls,Girls,Girls...
Akkoriban a metálos csávóknak rá volt nejlonozva egy csomó dajermetál fotó az aktatáskájukra.
süti beállítások módosítása